2017 Jean Gagnerot, Saint Aubin, Bourgogne, Frankrig

2017 Jean Gagnerot, Saint Aubin, Bourgogne, FrankrigNæste burgundiske vin i det houlbergske glas var en 2017 Saint Aubin fra Jean Gagnerot, der ikke er et decideret vinhus, men et brand, som i dag ejes af den store vinkoncern GCF Group.

Oprindelig blev Jean Gagnerot vinene produceret på Chateau de Corton-André, men det blev solgt i 2014. Selve det kendte slot blev solgt til Frey familien, der i forvejen ejer Chateau La Lagune i Bordeaux og Domaine Paul Jaboulet Aîné. Men den store negociantforretning Maison Corton-Andre blev solgt til Maison Béjot Vins & Terroirs.

Med i handlen til Béjot fulgte også masser af vin i kælderen og nu har Supervin fået fingre i et større parti af disse vine, da de mange nedlukkede restauranter ikke aftager vin i øjeblikket. For netop hos Béjot – som senere blev opkøbt af Les Grands Chais de France aka GCF Group – har Supervin fundet en masse vin … både nogle af de gamle, som er lavet før købet i 2014, men også nogle nyere vine og alle udelukkende flasket under Jean Gagnerot brandet.

Vi starter med en nyere vine, nemlig denne 2017 Saint Aubin … den lille nabo til Puligny- og Chassagne-Montrachet i Côte de Beaune og nok er mest kendt for sine hvidvine.

Vinen er lavet med en kølig premaceration ved 8 grader, hvorefter gæringen er sket på ståltanke over 3 uger med både løbende pigeage og remontage. Efter gæringen får vinen sekundær maceration ved 30 grader og derefter er vinen lagret 16 måneder på franske egefade, hvoraf 20% er nye fade.

Duftmæssigt er det vildt overraskede … total landlig, animalsk og måske endda lettere svovlet. Det er næsten bio bio svedig landmand på toppen af en mødding, men samtidig med de landlige og rustikke noter, så er der også en ædelkvalm og moden frugt med kirsebær, våde fade, gammel træ og lidt kalkede noter.

Men hvor er den blød … meget saftig og smålæskende med en let rustik frugt, kirsebær, blommer, ribs, fine og fleksible tanniner, mens syren egentlig er lys, stram og fin. Samtidig giver det en lidt simplere og mere ukompliceret bourgognevin med venligt appeal.

Forhandles af Supervin, hvor en flaske koster 399 kr., mens vinen i øjeblikket er på tilbud til 159,95 kr. ved køb af 6 flasker.

Vinanmeldelse 4,5/7