2016 Weingut Christian Bamberger, CB7 Spätburgunder Vulkanstein, Nahe, Tyskland

2016 Weingut Christian Bamberger, CB7 Spätburgunder Vulkanstein, Nahe, TysklandJeg har tidligere smagt vine fra Weingut Christian Bamberger, men denne CB7 Spätburgunder Vulkanstein er klar den bedste so far. Og så er det endda ikke engang topvinen hos det lille vinhus.

Weingut Christian Bamberger holder til på  Steinhardter Hof, der ligger en smule nord for Bad Sobernheim i vinområdet Nahe. Der har familien lavet vin siden 1658, men det var dog først 300 år senere, at grundstenene til nuværende vingård blev lagt, nemlig da Wolfgang Bamberger mødte Irmtraud fra Rheinhessen og året efter fødte 14. generation i form af Christian Bamberger.

Christian har siden 2004 drevet familiens vingård efter en uddannelse som vinmager på universitetet i Davis, Californien og lærepladser hos forskellige producenter i Napa i USA.

Da Christian overtog driften havde vingården alene små 5 hektar marker i både Nahe og Rheinhessen mod øst, men det blev i 2007 øget til med 7 hektar med købet af topmarker i Schlossböckelheim et kort stykke mod nord.

I dag har Bamberger samlet 20 hektar vinmarker og laver en række innovative vine, bl.a. en sjov Merlot Blanc de Noir, som markedsføres med sloganet Merlot ist Weiss og en flok rødvin, som sælges under sloganet Die Nahe ist Rot.

Vinene hos Bamberger er opdelt i 3 serier, Klassik-Kollektion CB1658, Cuvée-Kollektion Neo og topserien Premium- Kollektion CB7 … og denne Spätburgunder er netop fra topserien, som har sit navn CB7 efter de 7 hektar store vinmarker, som Christian har i vulkansk jord ved Schlossböckelheim.

Markerne er nogle af de højest beliggende i hele Nahe i 300 meters højde og ligger dermed lidt køligere end Bambergers øvrige marker og de har indvarslet en ny æra for familiens over 350 år gamle vingård..

CB7 Spätburgunder Vulkanstein er produceret helt klassisk og har efter endt fermentering lagret på barriques i omkring 18 måneder. Vinen har 0,5 gram restsüße … aka restsukker pr. liter.

I glasset er vinen dog ikke så lys som forventet … klart mørkere end de fleste Spätburgunder vine. Duften er bare lækker med nogle lidt røgede noter og nærmest sådan lidt Ahragtig. Det er flæsk, grafit, blæk, marcipan, kakao, nelliker, kanel, muskatnød samt blomster, mens frugten er hindbær, tranebær og kirsebær med pæn stor saftighed.

Smagsmæssigt er der god kraft og frugten er bestemt heller ikke vildt lys, selvom vinen har en vis lethed. Der er kirsebær og modne hindbær, meget kødfuld og saftig med tobak, jern og mineraler, lang og fin smag samt en blød og lækker syre. Det smager altså tossegodt og Houlberg er meget tilfreds … og giver 5-5,5 positive tomler.

Købt i Tyskland, hvor en flaske koster 19,50€ … svarende til 145 kr.

Vinanmeldelse 5,5/7