2014 Moretti Omero, Montefalco Sagrantino Vignalunga, Umbrien, Italien

2014 Moretti Omero, Montefalco Sagrantino Vignalunga, Umbrien, ItalienNæste vin er også fra en vingård, som jeg tidligere har besøgt. Det er nemlig topvinen fra Azienda Agraria Moretti Omero … en 2014 Montefalco Sagrantino Vignalunga og lavet af den søde og rare Giusy Moretti.

Vinen har jeg smagt før, nemlig da jeg besøgte Giusy. Det kan du læse mere om i mit blogindlæg Besøg hos Moretti Omero … og søde Giusy.

Det er en enkeltmarksvin fra marken Vignalunga, som ligger lige ved siden af vingården. Vinstokkene er omkring 15 år gamle og giver et beskedent udbytte på 25 hektoliter pr. hektar. Selvfølgelig høstet sent … primo oktober måned, hvilket er typisk for Sagrantino.

Vinen er lavet med 15 dages fermentering, 15 dages maceration og så lagrer den 6 måneder med bærmen. Ingen brug af gær udover de naturlige gærceller fra druerne, men den har lagret længere, nemlig 24 måneder på franske 500 liters tonneaux og efterfølgende 6 måneder på flaske.

Duftmæssigt er Vignalunga en kraftig fætter med mørk frugt, skovbund og så alligevel samtidig en vis lethed, eg, noget fadpræg med kanel, vanilje, chokolade, kakao, krydderier, koncenteret mørk og balsamisk med blomer, brombær og italiensk syre.

Smagsmæssigt er der godt med tørhed og så vilde tanniner og giver du vinen ekstra med luft i munden, så stikker de helt af, næsten helt på niveau med vinene fra Arnaldo Caprai. Frugten er kirsebær, ribs og tranebær. Samtidig med de vilde tanniner, så er der også masser syre, renhed og elegance.

Forhandles af Niche Vine, hvor en flaske koster 450 kr.

Vinanmeldelse 6/7