2019 Julien Guillon, Chassela de la, Valais, Schweiz

2019 Julien Guillon, Chassela de la, Valais, SchweizDenne 2019 Chassela de la fra Julien Guillon er som forrige vin også lavet på ren Chasselas fra 62 år gamle vinstokkke i 750 meters højde. Vinstokkene er gennem de seneste 3 år drevet certificeret biodynamiske.

Men i modsætning til 2018’eren Cuvée Mamie, så er denne ikke lavet på macération carbonique metoden, men vinificeret ved et direkte pres og så gæring … men det fremgår ikke, om dette er sket i ståltanke eller – som med Mamie – i de store æggeformede betontanke, som Julien også anvender i sin vinkælder. Der er udelukkende lavet 1.050 flasker Chassela de la.

Næsen er langt mere tilgængelig og normal i forhold til Mamie, sådan meget direkte most, æblemost og cider. Men det er en vild most, for det dufter langt mere grønt, af røg, bålsted, blomster, lidt katteurt – også kaldt  blåkant eller fattigmandslavendel – og så også nogle salte mineraler.

Smagen følger duften ret godt … sådan direkte mostet og syrerig med en virkelig frisk, ætsende og vild syre, lemon, grape og umodne æbler. Der er noget gæret most over smagen, virkelig forfriskende, stram, grøn og så samtidig simpel og ærlig. Det er samtidig en vin, som er nem at drikke … umiddelbar, ren og frisk.

Forhandles af Extra Brut Vinimport, hvor en flaske forventes at skulle koste 270 kr.

Vinanmeldelse 5/7