2015 Weingut Meier, Hainfeld Spätburgunder, Pfalz, Tyskland

2015 Weingut Meier, Hainfeld Spätburgunder, Pfalz, TysklandVi fortsætter sgu da lige med en vin fra Weingut Meier … og nu er toppen igen blå, hvilket betyder en Ortswein og endda en rød af slagsen, nemlig Meiers 2015 Hainfeld Spätburgunder.

Druerne til vinen kommer fra husets marker ved Hainfeld … nabobyen til Weyher, hvor Meier har deres vineri. Ved Hainfeld er jorden meget kalkholdig.

Vinen er lavet helt traditionelt i egefade og er så efter endt fermentering lagret 12 måneder på franske egetræsfade. Der er alene 0,2 gram restsukker pr. liter i vinen.

Meiers 2015 Hainfeld Spätburgunder er i næsen okay transparent med let brune kanter, men virker meget rund, let med nogle grønne noter og så animalsk, sød kostald, meget klassisk Spätburgunder med meget modne bær, jordbær, hindbær, lyse kirsebær, en grøn syre og så lidt afsmitning fra fadene med lidt vanilje, mælkechokolade og kakao.

Smagen er sådan lige ud af landevejen med masser af klassisk tysk Spätburgunder kvalitet, blød, rund, frugtrig og så ren, fin med en beskeden sødme, meget stilsikker og lækker Spätburgunder Ortswein af bedste skuffe.

Vinen forhandles af Winefly, hvor en flaske koster 100 kr., hvilket må siges at være ret billigt for sådan en fætter.

Vinanmeldelse 5/7