2017 Weingut Heymann-Löwenstein, Winninger Uhlen Laubach Riesling GG, Mosel, Tyskland

2017 Weingut Heymann-Löwenstein, Winningen Uhlen Laubach Riesling GG, Mosel, TysklandI sæt nummer 2 startede vi på højeste niveau med et glas 2017 Winninger Uhlen Laubach Riesling Großes Gewächs fra Weingut Heymann-Löwenstein. Og den havde noget at leve op til, for ved forrige mesterskab var det Heymann-Löwenstein, som vandt hele baduljen.

Dengang var det med en flot 2016 Winninger Uhlen R Rotlay Riesling Großes Gewächs, men nu er det søstervinen … en 2017 Winningen Uhlen Laubach Riesling Großes Gewächs fra marken Winninger Uhlen … og helt præcis den del af marken, som kaldes Laubach.

Winningen Uhlen marken er samlet på 17,4 hektar og er opdelt i 3 forskellige områder med forskellige jordtyper. Rothlay betegnes som det bedste stykke med kvarsit og mørkerød skifer, mens Laubach har en undergrund med  koraller, fossiler og kalk i skiferlaget. Den sidste del er Blaufüßer Lay med stor mineralitet og jern.

I vinifikationen bruger Reinhard minimalistiske, naturlige metoder til at indfange hver vinmarks udtryk. Han høster ekstremt sent og lader vinene gære spontant med de mange vilde gærstammer, der findes i vinmarken. Denne proces kan vare i op til 1½ år, og giver vinen en større fylde og kompleksitet, end det ellers kendes i regionen.

WAUW, sikke lækker mineralsk og stenet aroma, hvor nogle meget landlige aromaer også hurtigt blander sig med prut, bondesved, bio kant, sød ballade … men efter lidt luft i glasset aftager det landlige en del. Der er i stedet kridt, flæsk, nødder, mens frugten er abrikos, æbler, mandarin suppleret med svag vanilje.

Vinen er vildt cremet med stenhård mineralitet, tropisk frugt, æbler, men også sådan lidt fortegnet … som om, at der er turbo på både alle dufte og alle smage, lidt tegneserie og Geena Davis i samme krop, rundt, eksplosivt og forførrende. Syren spiller og er virkelig fin, levende, livlig … men hvor er det smukt balanceret.

Forhandles af Atomwine, hvor en flaske koster 349 kr., men pt. er på tilbud til 225 kr.

Vinanmeldelse 6/7