2015 La Ca’ Növa, Barbaresco Montestefano, Piemonte, Italien

2015 La Ca’ Növa, Barbaresco Montestefano, Piemonte, ItalienSå er vi atter tilbage hos de tre brødre Pietro, Giulio og Franco Rocca på Azienda Agricola La Ca’ Növa … vingården på en smuk, lille bakketop nord for Barbaresco og floden Tarano på den vestlige side. Denne gang er det med brødrenes 2015 Barbaresco Montestefano.

Familien har været vinbønder igennem flere generationer … og brødrene er 4. generation. Men det var dog brødrene, som reelt grundlagde La Ca’ Növa, da begyndte at producere og sælge La Ca’ Növa Barbaresco vine. I dag er den nye, 5. generation i form af Pietros søn Marco Rocca også kommet med i driften.

Marco er – som faderen – af den gamle skole og laver vinene som i gamle dage uden brug af temperaturstyrede tanke, med gæring i åbne kar, omrøring med en gammel træske og han bruger også alene druernes naturlige gær ved gæringen.

Vinhuset har 12 hektar vinmarker og de bedste marker er Montestefano og Montefico, som leverer druer til husets to topvine … enkeltmarks Barbaresco’er. Der dyrkes Nebbiolo på de 10 hektar og på de resterende 2 hektar dyrker Pietro og Marco både Dolcetto og Barbera.

Vinstokkene dyrkes med stor kompetence og omhu med baggrund i mange generationers tradition. La Ca’ Növa er meget selektive med valg af dyrkningsmetoder, og vinstokkene dyrkes uden brug af pesticider og alene gødning med komøg.

Der produceres i alt omkring 50.000 flasker vin på La Ca’ Növa, fordelt på 3 forskellige Barbaresco’er, men Marco sætter også en ære i at lave god Langhe Nebbiolo, Dolcetto og Barbera.

Denne Barbaresco Barbaresco Montestefano er den ene af La Ca’ Növas to top enkeltmarks Barbaresco’er og selvfølgelig med druer fra marken Montestefano.

Vinen er lavet med 30 dages maceration i store egetræskar og efter endt fermentering er vinen lagret 22 måneder i store, gamle 3.000 liters fade, altså helt som de bedste traditionalister. Der tilsættes så lav dosis af svovl som muligt og selvfølgelig ingen filtrering inden aftapning.

I glasset er vinen herlig lys med en brunlig nuance, mens næsen byder på nogle klassiske Nebbiolo dyder … violer, roser, læder samt en smuk, lækker moden, lys frugt, kirsebær, blommer, lidt blæk, tjære, tobak, balsamisk syre, lakrids og friske blomster.

Smagsmæssigt virker Barbaresco Montestefano mere let, lys og feminin end Barbaresco Montefico Vigna Bric Mentina. Den er meget let og lys i stilen med sten, tør jord, masser af tørhed og tanniner, som klæber til dine tænder. Det et frugtrigt, moden, spillevende og smager tæskegodt … og til prisen en vinder.

Forhandles af Italux, hvor en flaske koster 160 kr.

Vinanmeldelse 5,5/7