2016 M. Chapoutier, Côtes-du-Rhône Collection Bio, Rhône, Frankrig

2016 M. Chapoutier, Côtes-du-Rhône Collection Bio, Rhône, FrankrigHerefter stod Chapoutier smagningen alene på rødvine … og sikke et arsenal af vine, som vi indledte med denne usandsynlige almindelige ualmindelige Côtes-du-Rhône Collection Bio.

Vinen er lavet på 60% Grenache og 40% Syrah, som kommer fra en række marker mellem Papal Palace i Avignon og den kendte, imponerende og berømte romerske akvædukt Le Pont du Gard, hvor terrænet består af terrasser med glatte, runde småsten, der nærmest er den sydlige Rhônedals adelsmærke.

De økologisk dyrkede druer afstilkes ved ankomsten til vingården, og gærer i temperaturregulerede cementtanke, men en blid daglig overpumpning. Efter 3 ugers eftermaceration lagrer vinen 9-10 måneder i cementtankene inden aftapning på flaske.

Og sikke da en bio næse … næsten helt behåret i duften, animalsk, lidt flæsket og mælket med mødding, blæk, blåbær og tonsvis af karakter. Det dufter vildt godt, så bestemt en god start.

I munden er vinen mere tynd og let end lige forventet, men venlig, blød og meget lettilgængelig. Der er en virkelig god frugtig lethed, lidt grafit og tanninerne er også bløde, bøjelige og lette. Det er vitterlig god Rhône, hvor specielt duften bare imponerer.

Forhandles af Kjær Sommerfeldt, hvor en flaske koster 125 kr.

Vinanmeldelse 4,5/7