2008 Rudi Schultz Winery, Syrah, Stellenbosch, Sydafrika

2008 Rudi Schultz Winery, Syrah, Stellenbosch, SydafrikaSå kom der igen en vin på bordet fra Rudi Schultz Winery, nemlig hans primære vin i form af Syrah’en.

Som jeg nævnte ved Rudis Sauvignon Blanc, så er denne vin Rudis eget projekt, som han laver sideløbende med hans job som vinmager på Thelema Mountain Vineyards. Vinen bliver også lavet i Thelemas produktionslokaler. Der laves kun omkring 1.00 kasser af hans egen Syrah her årligt. Druerne til Syrah’en kommer fra en vingård i Botterlay i det nordvestlige hjørne af Stellenbosch.

Vinen er selvfølgelig 100% Syrah, alle druerne er håndplukket og kun de bedste druer medgår i produktionen. Vinen har fået 18 mdr. på fad, hvoraf de 15% er på nye fade. Vinen har fået fin omtale, bl.a. 92 point af Winespectator her i årgang 2008, mens årgang 2006 fik 93 point.

Rudi siger selv i et interview til Winespectator, at dét som gjorde ham interesseret i at blive vinmager i det hele taget, var da han ifb. med levering af en yacht fra Cape Town til North Carolina fik lov til at smage et par Nordrhône vine fra bådens kælder. Siden har målet for Rudi Schulz er at lave en vin, som kan leve op til vinene fra den nordlige del af Rhône, og denne Syrah skulle således være bedste bud på det.

Jamen, så lad os da endelig smage på vinen fra Rudi Schultz Winery. Duftmæssigt rigtig meget tørhed, og så masser af blommer, menthol, anis … og en duft af … vil nærmest kalde det bildæk, ja det kan selvfølgelig også være cykeldæk, men altså lidt gummiagtigt.

Smagsmæssigt masser af solbær, peber og måske en smule kantet. Mangler nok lidt balance i min optik. Eftersmagen er fin lang. Okay vin, men så strækker jeg mig nok heller ikke længere.

Fås hos Valuewine, pris 169 kr.

Vinanmeldelse 3/7 

Skriv et svar