2008 Le Riche Wines, Cabernet Sauvignon Reserve, Stellenbosch, Sydafrika

2008 Le Riche Wines, Cabernet Sauvignon Reserve, Stellenbosch, SydafrikaVidere til næste Sydafrikanske vin, og det var denne Cabernet Sauvignon fra Le Riche Wines, som ligger i den billedskønne Jonkershoek dal, omgivet af den majestætiske Hottentots-Holland bjergkæde (ja det hedder den faktisk), og ikke så langt fra den historiske by Stellenbosch.

Le Riche Wines blev grundlagt af Etienne le Riche i 1996 og drives som et lille familie foretagende. Etienne startede Le Riche Wines på egen hånd efter 20 succesrige år som vinmager med Rustenberg Estate, fast besluttet på at lave et vinhus, hvor han kunne udtrykke den druesort, som han var kommet til at elske og respektere, Cabernet Sauvignon.

Etienne er en ældre herre og meget passioneret omkring at skabe den perfekte vin på Cabernet Sauvignon. Han producerer kun 30.000 flasker årligt og vinene er i dag nogle af de mest efterspurgte i Sydafrika. Hans drøm kom til virkelighed i december 2009, da hans Cabernet Reserve blev kåret til bedste vin i Sydafrika af vinguruen Platter.

Etienne er ligeledes meget aktivt indenfor vinbranchen i Sydafrika. Etienne er et af de stiftende medlemmer af Cape Winemakers Guild (CWG), og hvert år producerer han en unik enkeltmarksvin, Le Riche CWG Auktion Reserve, lavet specielt til Guild Auktion. Cape Winemakers Guild er et samarbejde mellem nogle få af Sydafrikas absolut bedste Winemakers, der hvert år dyster om at lave de bedste vine overhovedet. Vinene udvælges igennem en lang proces over mange smagninger, og de få flasker, der endelig kommer igennem nåleøjet, kommer hvert år på auktion i oktober måned.

Huset producerer næsten kun to vine: Le Riche og topvinen Le Riche Reserve. Der produceres dog også en Chardonnay samt en Merlot/Cabernet Sauvignon, men det er de rene Cabernet Sauvignon vine, som har størst fokus på vingården.

Nå, tilbage til vinen her, en Cabernet Sauvignon Reserve fra 2008, dvs. husets topvin. Vinen har lagret 24 måneder på franske egetræsfade, heraf 80% nye fade. Lad os smage på vinen. Duftmæssig lidt jord, røde bær … igen lidt eucalyptus og ristet toast. Smagsmæssigt lidt solbær, lidt rosin, men meget skarp. Mangler lidt frugt og friskhed, og mangler også lidt balance. Okay glas vin, men så heller ikke mere.

Fås hos Valuewine til pris på 249 kr.

Vinanmeldelse 3/7 

Skriv et svar