2015 Suavia, Massifitti, Veneto, Italien

2015 Suavia, Massifitti, Veneto, ItalienNår det gælder hvidvine fra Veneto i Italien er Suavia et af mine absolutte, top top ynglings vinhuse. Og fra de 4 smukke søstre Arianna, Mari, Valentina og Alessandra Tessari fra vingården smager jeres flittige vinblogger nu igen vinen Massifitti.

Den har jeg skrevet om tidligere … blot i en årgang 2013, men who cares? For det smager altså bare tæskegodt.

Suavia Azienda Agricola ligger den lille by Fittà en anelse nord for den antikke by Soava. Fittà er en lille, idyllisk by med gamle basaltisk huse, springvand, en lille kirke og flotte solnedgange.

Suavia Azienda Agricola er grundlagt af Tessari familien, som har dyrket vin siden 1887. Indtil 1982 blev druerne solgt til det lokale kooperativ, men dette ændrede Giovanni Tessari og hans kone Rosetta.

De var overbeviste om, at deres jord kunne levere druer til vine af høj kvalitet, og med det stærke bånd med områdets tradition og kultur, og så de besluttede at navngive deres vingård Suavia … det gamle navn for Soave.

Huset ejer i alt 12 hektar vinmarker i midten af Soave Classica området, faktisk fordelt på 2 lokationer, nemlig omkring byen Fittà og byen Castellaro.

Vinstokkene er primært de 2 lokale hvide druesorter Garganega og Trebbiano di Soave med en høj alder på gennemsnitlig 35 år, og gården laver omkring 100.000 flasker vin om året.

I dag er det Giovanni og Rosettas 4 døtre, Arianna, Mari, Valentina og Alessandra Tessari, som driver gården. Tessari søstrene er dedikerede til at lave vine, der udtrykker terroiret i Soava. Deres filosofi om blanding af innovation og tradition, har også medført, at Suavia Azienda Agricola er blevet én af de førende producenter i Soave.

Denne Massifitti er lavet på ren Trebbiano di Soave, lavet på rustfrie ståltanke, fermentering i 15 dage og lagret 15 måneder med bærmen på stål og yderligere 12 måneder på den lille, buttede og totalt charmerende flaske inden frigivelse.

Næsen er total smørfed og virkelig indbydende … det er banan, tropisk frugt, fersken, modne pærer, astronaut is, blomster, vanilje, sten, jern og mineraler.

Smagen er også fed, varm og blød … nærmest omfavnende og sødkrydret, men alligevel med en mineralske nerve og et jernagtigt bid med svag grape og bitterhed. Masser af frugt i form af modne pærer og samtidig god sprødhed, karakter og smag. Lækker lille sexet sag.

Forhandles af Otto Suenson, hvor prisen er 159 kr., men pt. på tilbud til 129 kr.

Vinanmeldelse 5/7