2011 Vigin, Noemy Barbaresco Montersino, Piemonte, Italien

2011 Vigin, Noemy Barbaresco Montersino, Piemonte, ItalienAzienda Agricola Vigin er et ganske lille vinhus beliggende i Treiso 5-6 kilometer sydvest for Alba. De står bag næste vin … en vaskeægte Barbaresco, nemlig husets Noemy Barbaresco Montersino.

Vinhuset Vigin er grundlagt i 1947 af Orlanda Viglino, men produktionen af egne vin fra gården startede reelt først i 2002, da Davide Viglino – nevø til Orlanda – som 3. generation overtog vingården. Davide har 7 hektar jord, men alene 4,8 hektar er vinmarker, som er fordelt på en række parceller rundt om i området.

Der laves alene 6 forskellige vine på Azienda Agricola Vigin, nemlig en Langhe Chardonnay, en Dolcetto, en Barbera, en Langhe Nebbiolo, topvinen Cottà Barbaresco og så denne Noemy Barbaresco Montersino, som er opkaldt efter Davides hustru Noemy.

Det er i øvrigt det smukke par, som I kan se på det øverste foto.

Vinene fra Azienda Agricola Vigin sælges mest lokalt, men der eksporteres dog til 2 lande … USA og lille Danmark.

Druerne til denne Vigin Barbaresco kommer fra marker 4 forskellige steder, nemlig ved byerne Barbaresco, Treiso, Neive og San Rocco Seno d’Elvio. En Barbaresco DOCG vin skal jo være lagret i mindst 26 måneder, men denne er lagret 24 måneder på franske barriques og derefter yderligere et år på flaske.

Davide laver samlet 7.000 flasker Barbaresco årligt, men det er altså samlet for både denne Noemy Barbaresco Montersino og Cottà Barbaresco.

Og nu begynder Nebbiolo druen at folde sig ud … syrlig, let mødding, tobak, violer, røde syrlige bolsjer, lette lyserøde bær, lyse kirsebær, hyben, jord, blomster og måske endda en snert lakrids.

Smagsmæssigt er her tørre, moderate tanniner, fin blødhed, lethed og syrlighed med et lidt støvet udtryk. Det smager da bare stjernegodt. Frugten er moden og stilen virker moderne, ganske lettilgængelig med lidt vanilje og krydderier.

Forhandles af Piemonte Vine & Delikatesser, hvor en flaske koster 275 kr. Hvis du køber 6 flasker er prisen 217 kr. pr. flaske.

Vinanmeldelse 5,5/7