2014 Domaine Nicolas Réau, L’Enfant Terrible, Loire, Frankrig

2014 Domaine Nicolas Réau, L’Enfant Terrible, Loire, FrankrigVi fortsatte med Nicilas Réaus uvorne knægt, det forfærdelige barn, den skrækkelige unge … vinen L’Enfant Terrible, som udover der herlige navn og er forsynet med en aldeles vidunderlig og strækindgydende etiket med det stakkels barn.

Vi har fat i L’Enfant Terrible i en nyere årgang 2014, men jeg har tidligere smagt vinen i årgang 2009 – hvor etiketten i øvrigt var helt anderledes, men dog fortsat med illustrativt ansigt af en ballademager af et barn – og der var jeg ganske imponeret over vinen.

2009’eren var i øvrigt også med til Cabernet Franc orgiet hos Bjarne i Viminperiet, men den har jeg jo tidligere skrevet et blogindlæg om. Lad os i stedet se, om denne årgang 2014 er lige så imponerende som 2009’eren.

Denne lille uvorne unge er lavet på 100% Cabernet Franc fra 80 år gamle vinstokke, hvor udbyttet udgør 25 hektoliter pr. hektar. Vinen har lagret 12 måneder på fad, 25% nye, resten 2 år gamle og ingen anvendelse af svovl overhovedet.

I næsen starter vi med kål, urter, prut, krudt … ganske usvolvet og bør gasse lidt af … men ellers ganske indsmigrende næse med garvet ko-huder, læder, blyantstifter og en lidt forfriskende lethed.

I munden er der også lidt lyse bær, selvom den i smagen virker mørkere, mere kraftfuld, intens og tæt end foregående Pompois. Der er hindbær, orange/appelsin noter, lidt Kongen af Danmark bolsjer … bare på stoffer og en gennemgående lethed. Elegant, indsmigrende og flot under den første bølge af bio-gas.

Den uvorne unge mangler måske lidt opdragelse endnu, lidt år på bagen … for de fleste unge bønnespirer og lømler bliver normalt til gode, ansvarlige mennesker, når de kommer lidt op i alderen. Det tror jeg også denne L’Enfant Terrible bliver … så gem den nogle år i kælderen.

Forhandles hos Vinimperiet, hvor prisen er 227 kr.

Rating 5/7 

Skriv et svar