2012 Weingut Gerhard Mäurer, Freidenker, Pfalz, Tyskland

Langfredag, og inden vi sætter ind med fredagens Spätburgunder, så lige en hvid fra vores broderland mod syd, nemlig denne Freidenker fra Weingut Gerhard Mäurer, altså den gode Doris Mäurer fra den lille by Dackenheim omkring 5 kilometer nord for Bad Dürkheim i Pfalz.

Som nævnt i sidste indlæg er Doris uddannet som vintekniker i slutningen af 1980’erne. Siden hendes overtagelse er der opkøbt yderligere marker og vingården har i dag samlet 11 hektar vinmarker, primært rundt om Dackenheim.

Doris’ stil er både traditionel, men også moderne i den forstand, at Doris ønsker at arbejde med et udtryk, hvor signaturen er hendes egen og hun udnytter potentialet i druerne – og dette ses tydeligst i signaturvinen Freidenker.

Doris er også medlem af Vinissima – Frauen und Wein e.V., som er en forening af kvindelige vinavlere, vinjournalister og sommeliere i Tyskland. Foreningen er grundlagt i 1991 af 7 kvindelige vinbønder fra Kaiserstuhl, men tæller i dag over 400 medlemmer.

Her har vi netop husets topvin indenfor de hvide, nemlig Freidenker … som vel oversættes til fritænker … er et blend på forskellige druer, som varierer fra år til år.  Elegant etikette i øvrigt og kommer også med en sjov lille glasprop.

Her i årgang 2012 er vinen lavet af et blend på >50% Sauvignon Blanc, 10% Gewürztraminer, mens resten er Grauburgunder (Pinot Gris). Grauburgunderen har været lagret på amerikanske egetræsfade. Der laves årligt kun 1.000 flasker af vinen.

Duftmæssigt godt med florale noter med orkideer, markblomster, blomstersæbe, estragon, koriander, persille, tørre krydderbuske, kamillete, lak, en smule grønne æbler samt ananas. I munden er vinen fyldig, aromatisk og kompleks med eksotiske frugter, mineraler, friskhed, knastør og præcis syre … meget flot med både fylde og syre i skøn balance.

Forhandles af Winefly, pris 125 kr. Godt køb til pengene.

Rating 5/7  

Skriv et svar