2020 Domaine du Colombier, Crozes-Hermitage Rouge, Rhône, Frankrig

2020 Domaine du Colombier, Crozes-Hermitage Rouge, Rhône, FrankrigVi hastede videre, men blev i Rhône, da næste vin var en Crozes-Hermitage Rouge fra det nordlige Rhône og den kommer fra et lille vinhus kaldet Domaine du Colombier.

Vingården Domaine du Colombier – også kendt som Scea Viale – ligger i landsbyen Mercurol lidt øst for Tain lige tæt ved Hermitage bakken er grundlagt i 1968, hvor Gaby Viale købte stedet.

I dag drives det af sønnen Florent Viale, der overtog driften i 1991 efter et par års læretid i Bordeaux. Han er en høj mand på over 2 meter meter og kunne egentlig ha’ valgt at spille basketball, men startede i stedet i 1991 med at producere vin i Hermitage.

Før den tid havde hans far egentlig blot solgt alle deres druer til nogle negociantsfirmaer i området som bl.a. Guigal fra deres i alt 16 hektar vinmarker, hvoraf de bedste klart er de 1,6 hektar i ejer i Hermitage med 50-55 år gamle vinstokke plantet på granitskråningerne.

I Crozes Hermitage har de 9,2 hektar til rødvinssorter og 1,2 hektar reserveret til hvidvin i Crozes-Hermitage … baseret på 60 år gamle vinstokke med Marsanne og Rousanne. På Hermitage bakken ejer man desuden en lille parcel på 0,2 hektar beplantet med 100 år gamle Marsanne. Alle marker drives fuldt økologisk.

Nå, men her er det altså deres røde 2020 Crozes-Hermitage , der selvfølgelig er på 100% Syrah, der er vinificeret helt traditionelt og  efter endt fermentering lagret 18 måneder på demi muids fade.

Bouqueten aka duften er mørk og flæsket … der er sorte oliven, bacon, tørret kød og trykpressesværte, blæk, koks, blyanter og en frugt af brombær tilsat røg, knuste sten … virker ung og kølig.

I munden er det også en vinøs lussing af mørk og tæt frugt, brombær, noget hindbær og så omgang fra peberkværnen. Den har en mørk og insisterende syre, men alt sidder sgu, hvor det skal sidde … og der er bid i eftersmagen. 92 point.

Forhandles af Sigurd Müller Vinhandel, hvor en flaske koster 180 kr.

Vinanmeldelse 5/7