2014 Weingut Bernhard Huber, Hecklinger Schlossberg Spätburgunder GG, Baden, Tyskland

2014 Weingut Bernhard Huber, Hecklinger Schlossberg Spätburgunder GG, Baden, TysklandNytårsaften smagte jeg en 2014 Malterdinger Spätburgunder fra  Weingut Bernhard Huber … fra samme år, som Bernhard døde. Sidst havde Jesper medbragt vinen og nu serverede han sgu også den monstrøse og fine storesøster Hecklinger Schlossberg Spätburgunder Großes Gewächs fra samme årgang.

Denne vin er spontangæret med 60% hele klaser og er dernæst lagret vinene 18 måneder i egetræsfade hvoraf 25% var nye. Aftapning er sket uden klaring og filtrering.

Allerede i glasset breder der sig en lille lykkerus … lys, teglfarvet transparent væske i glasset giver røgsignaler om noget godt i vente og allerede duften øger kun smilet, for op strømmer en let, luftig og æterisk aroma med en smule malerspand, kærnemælk, mejeri, frugt med jordbær, søde moreller og en vis modenhed, skovbund og mos i bunden af skoven, let nelliker og peber samt en let brise fra fadet med lidt vanilje, kaffe og svagt mælkechokolade.

Der er heller intet bedaget ved smagen, som sidder lige i skabet, hvad den ellers laver der? Smagen er ren, syrlig og klar med umodne kirsebær, hindbær og moreller, en pirrende, sitrende og smuk syre, der giver en stringent rygrad, selvom vinen egentlig leveres cremet, blødt og ultra behageligt. Sådan skal stor Spätburgunder smage, så dermed 98 point.

Forhandles af Mr Ruby, hvor denne koster 1.100 kr.

Vinanmeldelse 6,5/7