2016 Foradori, Morei Teroldego Vigneti delle Dolomiti, Alto Adige, Italien

2016 Foradori, Morei Teroldego Vigneti delle Dolomiti, Alto Adige, ItalienEfter de mange biodynamiske vine, natur- og orangevin, så trængte drengene til en mere klassisk vin. Jeg anbefalede fra vinkortet denne 2016 Morei Teroldego Vigneti delle Dolomiti fra den legendariske og dygtige Foradori. Den ramte bulls-eye og blev aftenens bedste glas.

Som jeg skrev sidste gang, at jeg smagte vinen, så bliver jeg bare en smule mere forelsket, hver gang gang jeg smager en vin fra Elisabetta Foradori. Morei Teroldego Vigneti delle Dolomi er også en virkelig lækker vin, som jeg sidst smagte i årgang 2014 og der skrev jeg også en del om Elisabetta og hele vinhuset.

Morei Teroldego Vigneti delle Dolomiti er jo lavet på Teroldego fra Morei marken, som er en stenet mark. Vinen er vinificeret og lagret på amphora lerkrukker. Ved gæringen er druerne lagt i lag med helklaser og hele bær. Lagringen i lerkrukker varer omkring 9 måneder, hvorefter vinen er flasket ufiltreret.

Som med 2014’eren har vinen en mørk og lidt mælket aroma med  lidt funky landlighed, men virkelig indbydende. Der er mejeri, sorte og grønne oliven, let flæsket med lidt bacon og baconfedt, dyb med engelsk lakrids, rå marcipan, blomster, violer, blåbær, kirsebær, våde fade, vanilje samt mælkechokolade, støvet tør jord, mineraler og en klar italiensk syre. Udover de våde og fugtige, mørke og behagelige dufte, så er der som sidst noget grønt og røget … giver virkelig nerve og elegance.

Smagen er sgu næsten som 2014’eren og starter let og saftig – næsten læskende – med en syre, som både er fin, feminin, elegant, frisk, levende samt dansende  som en burgundisk vin, men også har struktur lig Barolo, hvor syren er meget stram, barsk, irettesættende og nådesløs. Der er klare balsamiske træk, masser af blomster og en let frugt med stor kæmpe intensitet, lidt peber, godt med tanniner, som ganske vist virker ret lette, men sætter sig på tænder og i svælget. Klassevin.

Forhandles af Niche Vine, hvor en flaske koster 295 kr.

Vinanmeldelse 6,5/7