2017 Chateau de la Tour de l’Ange, Saint-Véran Blanc, Bourgogne, Frankrig

2017 Chateau de la Tour de l'Ange, Saint-Véran Blanc, Bourgogne, FrankrigSaint-Véran ligger i det sydlige Bourgogne mellem Mâconnais og Beaujolais. Tidligere blev mange Saint-Véran vine solgt under navnet Beaujolais Blanc, men i dag er det et særskilt appellation, der støder op til Pouilly-Fuissé. Netop derfra smager vi en hvid af slagsen fra Chateau de la Tour de l’Ange.

Der er ikke mange oplysninger om Chateau de la Tour de l’Ange, men mit bud er, at det er en del af bourgognehuset Francois Martenot, der igen er ejet af den store vinkoncern GCF Group aka Grands Chais de France.

Det passer med, at der på etiketten står, at vinen er lavet og flasket af FM i byen Vignoles ved Beaune … samme adresse som Chateau de la Tour de l’Ange er registreret under.

Druerne er her høstet med maskiner, men derefter presset i en pneumatisk presse. Fermenteringen finder sted i rustfri ståltanke, der er termoreguleret ved 16 grader og lagrer derefter 10 måneder i tankene sur lie … altså med bærmen.

Duftmæssigt er vinen en anelse parfumeret og samtidig aromatisk med klare kalkede aromaer, varme og grillede citroner og masser af blomster, lidt ristede nødder og brunet smør. Det er bestemt ikke en fuldfed Chardonnay, men lysere og med vandmelon, lidt urter, rosmarin samt estragon.

I munden er vinen blid, blød og cremet … her kommer Chardonnay druen mere frem. Det giver lidt sødme sammen med en blid og lidt varm syre, igen de grillede citroner og en smule lemon, der bringer en svag bitterhed med. Det er en ren, rund, sødkrydret og meget behagelig burgundisk Chardonnay … fin, kalket og samtidig til fordelagtig pris.

Forhandles af Vinmonopolet, hvor en flaske koster 125 kr. ved køb af 6 flasker.

Vinanmeldelse 4,5/7