N.V. Cave du Vieil Armand, Château Ollwiller Clos de la Tourelle Crémant d’Alsace Brut, Alsace, Frankrig

N.V. Cave du Vieil Armand, Château Ollwiller Clos de la Tourelle Crémant d'Alsace Brut, Alsace, FrankrigLa Cave du Vieil Armand er et af de mindste kooperativer i Alsace og ligger i den sydligste del tæt ved byen Wuenheim mod vest og den lidt større Soultz-Haut-Rhin mod øst ved starten af vinruten. Men det er derfra, at jeg nu smager deres Château Ollwiller Clos de la Tourelle Crémant d’Alsace Brut.

Cave du Vieil Armand blev i sin tid oprettet af en flok vinbønder mellem Wuenheim og Soultz og lavede vineriet ved Vieil Armand bakkedraget på resterne af cistercienserklosteret Murbach. De forenede kræfterne for bedre at kunne få nogle gode priser for deres druer.

De navngav kooperativet Vieil Armand … det navn, som man havde givet til toppen af Hartmanswillerkopf bjerget, der var en vigtig slagmark under første verdenskrig.

I dag har kooperativet Cave du Vieil Armand i alt 80 medlemmer, som samlet ejer 140 hektar vinmarker, der strækker sig fra Cernay og Guebwiller til foden af ​​Hartmannswillerkopf bjerget. De laver omkring 1,5 millioner flaske vin hvert år, hvoraf Cremant d’Alsace udgør 32% af alle vinene.

De bedste marker er klart Grand Cru markerne Zinnkoepfle og Spiegel, men derudover ejer kooperativet også en del af Château Ollwiller … en Grand Cru mark, der har sine egne to appellationer Château Ollwiller og Clos de la Tourelle. De mest af marken ejes imidlertid fortsat af Gros familien på det flotte slot Château Ollwiller … et af de få virkelige vinslotte i Alsace.

Denne Château Ollwiller Clos de la Tourelle Crémant d’Alsace Brut er netop lavet med druer fra Ollwiller og det er ren Pinot Blanc, som først er vinificeret på ståltanke og siden andengæring i flaske i mindst 12 måneder. Vinen har hele 8 gram restsukker.

Næsen er meget lys, urtet med hvide blomster, fersken, melon, æbler, stikkelsbær, tørrede abrikoser, noget landligt, gær, et formfranskbrød og lettere parfumeret.

Masser af brus … aggressiv med pærer- og æblecider, fersken, pærer og lemon. Smagen er frisk, ikke ultrakompleks, men det smager sgu, som en fornuftig Crémant d’Alsace skal smage.

Forhandles af AK’s Vine Delight, men denne er ikke fundet i sortimentet, så prisen kender jeg ikke.

Vinanmeldelse 4/7