2018 Julien Guillon, Cuvée Luys, Valais, Schweiz

2018 Julien Guillon, Cuvée Luys, Valais, SchweizI glasset er denne 2018 Cuvée Luys fra Julien Guillon pisgul og herlig grumset. Den var næste vin i Extra Brut Vinimports eksklusive smagning af 11 vine fra den unge og biodynamiske vinbonde øst for byen Sion i Valais området i Schweiz.

Cuvée Luys er en 100% Chardonnay baseret vin, hvor druerne kommer fra Guillons vinmark i 900 meters højde. Vinen er lavet med én måneds maceration carbonique på hele klaser … herefter alkoholisk gæring og lagring på fad i et år. Igen er den selvfølgelig flasket uden tilsætning af noget som helst. Der er kun lavet 550 flasker.

Duften er ikke som du kender Chardonnay … her er det grønne bananer, grønne pærer, bivoks, bonevoks og grøntsagsfond. Næsen er satans vild, animalsk og aromatisk. Den biodynamiske tilgang suppleres festen med lidt krudt og ellers er der salte mineraler, lejrbål og røg.

I forhold til de forrige vine, så er smagen her en kende til den fladere side og samtidig fader smagen – 1 – 2 – 3 – hurtigt ud. Samtidig er den dog meget mineralsk og stenet, meget tør med masser af bitterhed, meget frisk og livlig … så vitterlig en vin med karakter.

Forhandles af Extra Brut Vinimport, hvor en flaske koster 500 kr.

Vinanmeldelse 4,5/7