2017 Weingut Hamm, Winkel Riesling Alte Reben Trocken, Rheingau, Tyskland

2017 Weingut Hamm, Winkel Riesling Alte Reben Trocken, Rheingau, TysklandDer var mer’ Riesling Alte Reben vin i vente i Hansestadt Hamburg, for på Restaurant Kinfelts Kitchen & Wine i den nye bydel Hafencity bestilte jeg endnu en Ortswein lavet med druer fra gamle vinstokke og det blev denne Winkel Riesling Alte Reben Trocken fra Weingut Hamm i Rheingau.

Faktisk ligger Weingut Hamm på hovedgaden – Hauptstraße 60 – i Oestrich-Winkel næsten helt ned til Rhinen. Vinhuset drives af Karl-Heinz Hamm sammen med sin hustru Christine samt deres to børn Aurelia og Julius.

Den hyggelig bygning og vingård med sine gamle hvælvede vinkældre og smukke gårdhave, hvor der om sommeren også serveres mad til glade gæster, stammer helt tilbage fra det 15. århundrede. Det var Karl-Heinz’s bedstefar Jacob Hamm, der omkring 1920 købte ejendommen og startede vingården.

Karl-Heinz Hamm overtog driften som 3. generation i 1977 med masser af nye idéer til stor gru for de lokale, for han afholdte bl.a.  jazz-koncerter i gårdhaven, mens hustruen Christine Hamm så passede deres Gutsschenke … lille spisested.

Samlet har familien Hamm 6,5 hektar vinmarker, hvor de bedste parceller ligger på de to Grosse Lage marker Winkeler Hasensprung, Geißenheimer Jesuitengarten samt Erste Lage marken Oestrich-Winkeler Dachsberg. Den samlede årlige produktion ligger på omkring 38.500 flaske vin.

På markerne dyrker familien primært Riesling og Spätburgunder, mens driften har siden 1990 været økologisk certificeret. Hamm har  været med i VDP siden 1953.

Det er særligt datteren Aurelia Hamm, der følger i fars fodspor, som vinmager og hun er allerede som 4. generation klar til at videreføre familetraditionerne og de hårde arbejde, som Karl-Heinz har haft gennem årene.

Her smager vi altså en af husets Ortsweine, deres 2017 Winkel Riesling Alte Reben Trocken, hvor druerne kommer fra over 55 år gamle vinstokke fra flere af husets marker i Winkel. Vinen er lavet på rustfrie ståltanke samt en del i små egefade … og vinen har også lagret omkring et år inden aftapning på flaske.

Igen er jeg overrasket over kvaliteten … smuk næse med en kombination af både nøder, petroleum, olie, symaskineolie, kold stål,  havtorn, sødme, abrikos, æter, garvet læder, citrus,  hæfteplaster, meget luftig og krydret, faktisk vildt spændende.

I munden er vinen sådan lidt sødbitter med masser af æbler, citrus, kalk, lemon og krydderier. Vinen virker næsten helt olieret med masser af bitterhed, citron og lemon. Det er klart 5 store tommelfingre med pil op.

Der er sjovt nok ingen dansk importør, mens prisen på vingården ligger på 15,90€ … svarende til 118 kr.

Vinanmeldelse 5/7