2010 Domaine Saint Gayan, Côtes du Rhône, Rhône, Frankrig

2010 Domaine Saint Gayan, Côtes du Rhône, Rhône, FrankrigNæste vin fra vinbaren var denne Côtes du Rhône fra Domaine Saint Gayan. Vi er i et område, hvor der har været dyrket vin siden Cæsars legioner døbte stedet “Jocunditas” og byggede den ejendom, hvorfra Domaine Saint Gayan i dag drives. I dag kaldes området og nærliggende by bare Gigondas, og så er de fleste vininteresserede helt med.

Ejendommen har været ejet af familien siden den 31. maj 1709, 8 år før den franske revolution, hvor ejendommen blev købt af en ung løjtnant Pierre Goubert. Den vitikulturelle historie går hele 11 generationer tilbage i lige linje. Man har altså et unikt erfaringsgrundlag.

I dag er Jean-Pierre Meffre og hans kone Martinne, som driver vingården, og det har de gjort siden 1980, hvor Jean-Pierre overtog driften fra faderen Roger Meffre. Historie og kvalitet går hånd i hånd hos Domaine Saint Gayan.

I Robert Parkers seneste udgivelse af Wine Advocate, Issue 202, anbefales 2010 Côtes du Rhône fra Domaine Saint Gayan som et ‘Best-Buy’ med følgende flotte ord: “Two outstanding values from the Rhône include the basic, delicious 2010 Côtes du Rhône. It offers lots of black cherry fruit intermixed with garrigue, earth, lavender and pepper notes….”

I James Turnballs bog over Rhônedalens 90 bedste vinproducenter finder man også Domaine Saint Gayan. Der er ingen tvivl om, at denne historiske vingård er blandt de allerbedste i den sydlige Rhônedal.

Mere en halvdelen af vingårdens 37 hektarer er beplantet med vinstokke, som er mere end 80 år gamle. Denne Côtes du Rhône er sammensat af 65% Grenache, 30% Syrah og 5% Mourvedre., og vinstokkene anvendt til denne vin er endda 50 år gamle. Vinen vinificeres på traditionelle store fade og lagres efterfølgende i 8 måneder, inden den aftappes uden filtrering.

Duftmæssigt typisk Rhône med lidt lavendel, solbær, mørke kirsebær. Smagsmæssigt masser af frugt, lidt skarp, men ellers solbær, en anelse sødme, og ellers en behagelig god eftersmag med en smule peber. En flot Côtes du Rhône.

Kan købes hos Theis Vine til 99,95 kr.

Vinanmeldelse 4/7 

Skriv et svar