2016 Weingut Julia Bertram, Ahrweiler Forstberg Spätburgunder, Ahr, Tyskland

2016 Weingut Julia Bertram, Ahrweiler Forstberg Spätburgunder, Ahr, TysklandDet siges, at forfatteren til visen Ach, Du lieber Augustin var glad for et godt glas vin. Når jeg smager bare et lille glas af denne Ahrweiler Forstberg Spätburgunder fra der wunderschöne Julia Bertram, så får jeg lyst til at synge Ach. Du lieber Julia.

Okay, jeg har – indrømmet – en særlig forkærlighed for vinene fra den yndige, tidligere tyske vindronning, winzerprinsesse, weinkönigin og vinmagerinde. Sidst jeg smagte denne Ahrweiler Forstberg Spätburgunder var jeg også ovenud begejstret og uddelte topkarakteren 7/7 … Houlberg var betaget.

Ahrweiler Forstberg Spätburgunder er selvfølgelig lavet med druer fra Forstberg marken, som er en topmark med sydvest eksponering og ligger mellem markerne Rosenthal og Daubhaus.

Jeg har ikke de store oplysninger om produktionen, men Ahrweiler Forstberg Spätburgunder er efter endt fermentering lagret omkring 12 måneder på brugte barriques i Baltes’ kælder på Stadt Klingenberg i Churfranken.

Der har Julia også hendes egne tanke og egetønder … som i øvrigt er købt brugt fra hendes veninde Meike Näkel. På etiketterne på Julias vine står der da også; Abgefüllt in D-63911 Klingenberg.

Vinen er i glasset klassisk lys, transparent teglfarvet … lige som den skal være. Næsen er lys, let og ganske mineralsk. Det er hindbær, ribs og søde kirsebær, det er gazebind, luftig aroma af kanel, hvid peber, blomster, kærnemælk, urter, sten, salt, eg og lidt grønne elementer. Der er klart en mineralsk syre i vinen.

Og – nøj – hvor det smager godt. Det er en frisk og let syrlig vin med masser af mineralsk bid. Det er hindbær, kirsebær, citron, blomster, lethed, vild syre og tonsvis af salte mineraler. Der er flot balance og vinen er meget levende og elegant med en præcis og stram syre.

Købt hos Extra Brut Vinimport, hvor prisen er 230 kr., men desværre udsolgt … men det forstås bestemt.

Vinanmeldelse 6/7