1997 Weingut Solveigs, Pinot Noir Steil, Rheingau, Tyskland

1997 Weingut Solveigs, Pinot Noir Steil, Rheingau, TysklandEr du sindssyg? Hvis 1996’eren af Pinot Noir Steil fra Weingut Solveigs er god, så er 1997’eren af samme vin bare endnu bedre, et sandt pletskud, bullseye, touchdown og pragtmål.

I glasset samme farve som 1996’eren og næsen minder også rigtigt meget om den, dvs. grønne noter, aftryk fra fadene, samme æteriske og olieagtige lethed. Men næsen er en kende mere krydret og det bio bio økologiske også mere markant med lidt krudt, malerspand, men samtidig også fortsat modne lyse frugter. Det dufter vildt godt.

Smagsmæssigt er det endnu blødere end foregående vin, så man tænker uden tøven … NØJ hvor er det blødt og forførende. Der er noget burgundisk over smagen, som også slutter med et frisk bid, for der er sgu liv i vinen. Det var én af mine favoritter denne ved denne vertikalsmagning. Far er total glad og hoster op med de maksimale 7 af de Spätburgunderglade fingre.

Forhandles af Distinto, hvor en nyere årgang koster 259 kr.

Vinanmeldelse 7/7