2006 Azienda Collefrisio, Collefrisio Montepulciano d’Abruzzo, Abruzzo, Italien

2006 Azienda Collefrisio, Collefrisio Montepulciano d’Abruzzo, Abruzzo, ItalienI vinregionen Abruzzo, som gemmer på flere spændende vingårde end de mere statusmæssigt, “kendte regioner”, finder vi firmaet, Collefrisio. Collefrisio ledes og drives af 3 unge dynamiske vinmagere som tilsammen har 3 spændende vingårde.

Hovedgården, Valle del Moro, har nogle af regionens højest beliggende vinmarker som løber fra Maiella bjerget og helt ned til kystlinien. Gården Morrecine, som er lige så stor som Valle del Moro, ligger med skråningerne mod havet mellem Ortona & Tollo. Sidste gård, Giuliano Teatino, ligger for foden af Maiella ved Venna dalen.

Druerne til denne vin kommer fra de 2 gårde, Valle del Moro & Morrecine. Der er benyttet flest druer fra de meget højtliggende marker, hvor druerne modner sig helt unikt.

Temperaturen er lavere og nætterne ret kølige sommeren over, men den højere koncentration af direkte sollys om dagen giver en helt unik modning og stilren frugt.

Mange vingårde som håndhøster til deres “førstevine”, høster disse først for så at høste resterne af marken med maskine bagefter. Til denne vin er drengene gået så langt, at de har udvalgt nogle særlige rækker her og der som har haft den bedste frugt, og ventet med disse til en lidt senere høst end alt det andet.

De ekstra ugers modning af druerne på vinstokkene, giver bare så meget ekstra af alt til den færdige vin, men det er også gambling, for meget kan gå galt i de ekstra par uger.

Duft er også fyldt med sol, for her er der blommer, rosiner, svedsker, sød lakrids, fed frugt og smagsmæssigt lidt i samme boldgade. Det er en tyk, fed vin, meget sol, og meget modne frugter, men overraskende også fortsat højt indhold af tannin, hvilket gør at vinen ikke bliver “for meget”. Smager rigtigt godt, og én af aftenens bedste vine.

Fåes hos Skovgaard Vine til 239 kr. ved køb af 1 stk., og 165 kr. ved køb af 12 stk.

Vinanmeldelse 5/7 

3 tanker om “2006 Azienda Collefrisio, Collefrisio Montepulciano d’Abruzzo, Abruzzo, Italien”

 1. Jeg forventede en sending Zero efter vinsmagningen – men det blev 12 flasker Collefrisio Multepulciano D`Abruzzo. Og det er ikke så ringe………….en super herlig vin, der passer til den mørke tid.
  Jeg må ha´ set skævt på bestillingssedlen ;o)

 2. Surt, hvis du havde forventet en billigere vin. Ellers må du jo tage fat i Skovgaard Vine. Det kan jo være farligt med bestilling af vine efter indtagelse ;o)

 3. Kære Rene

  Nu er det jo undertegnede der har givet din bestilling videre til Skovgaard og efter at have tjekket Jeres sedler så har du altså fået hvad du bad om. Men det skal ikke skille os ad så hvis du ønsker det tager vi naturligvis dine fejlbestilte flasker tilbage og leverer 12 fl. af hvad du nu troede du havde bestilt.

  …og tak for en hyggelig aften og rigtig lækker italiensk menu.

  Mvh
  Lars Albæk

Skriv et svar