2012 Viña Santa Rita, Floresta Cabernet Franc, Colchagua Valley, Chile

2012 Viña Santa Rita, Floresta Cabernet Franc, Colchagua Valley, ChileFor nogle uger siden var jeg igennem en smagning med 23 Cabernet Franc vine fra Loire, så derfor var det sjovt at smage en oversøisk Cabernet Franc … nemlig denne Floresta Cabernet Franc fra det store chilenske vinhus Viña Santa Rita.

Viña Santa Rita – Chiles 3. største vinhus opkaldt efter en italiensk helgen – har jeg skrevet om en del gange, så det skal jeg skåne jer for at gentage. Hvis I vil læse om vinhuset, så søg blot på Santa Rita her på bloggen … der er et par indlæg ;o)

Lad os i stedet kigge nærmere på denne Cabernet Franc vin, som kommer fra Floresta serien … som vel nærmest er en specialserie, som kun laves i nogle årgange. I serien findes der 4 vine, nemlig på henholdsvis Cabernet Sauvignon, Sauvignon Blanc, Merlot og Cabernet Franc. Tidligere har der vistnok også været en på Syrah.

Denne Floresta Cabernet Franc ser ud til foreløbig kun at været lavet i denne årgang 2012 og – som de øvrige vine i Floresta serien – i et begrænset antal. Der er kun lavet 6.000 flasker af denne 2012 Floresta Cabernet Franc.

Det er ikke 100% Cabernet Franc, idet der er blandet 8% Merlot i vinen. Omvendt er der også blandet lidt Cabernet Franc i Merlot vinen, så på den måde er det vel meget retfærdigt? Druerne kommer fra marker i Colchuga Valley ved Pumanque, og høstes ved håndkraft. Maceration på 10 dage efterfulgt af lagring på franske egetræsfade, men hvor lang tid fremgår ingen steder.

I næsen er det svært at gætte, at det er Cabernet Franc, selvom der er en lille smule blyantstift, for næsen er stor og voluminøs. De druer har fået godt med sol. Det er mælkechokolade, engelsk lakrids, vanilje, sødme, godt med solbær … næsten marmelade, ganske frugtrig og fyldig som en ladeport.

I munden ændrer vinen imidlertid lidt karakter, for der er godt med tanniner og syre. Der er grafit, modne bær … men det mest karakteristiske er de voldsomme tanniner, som virkelig sætter sig på dine fortænder. Det er fortsat fyldigt og knap så stringent, let og direkte som i Loire. Egetræet fylder også lidt i smagsbilledet, men det er én af de bedre vine, som jeg har fået fra Viña Santa Rita.

Forhandles i flere supermarkeder, bl.a. hos Fleggaard ved grænsen, hvor den koster 129,99 kr.

Rating 4,5/7  

Skriv et svar