2011 Weingut Auf Den Fünfzehn Morgen, Sauvignon Blanc Extra Trocken Deutscher Sekt, Rheinhessen, Tyskland

Hvad er den nu af … mousserende tysk vin på Sauvignon Blanc? Sauvignon Blanc Extra Trocken Deutscher Sekt fra Weingut Auf Den Fünfzehn Morgen i Selzen i Rheinhessen. Men det virker sgu … en ganske lille, charmerende flaske boblevand … mer’ sød end Rieslingen, men en sikker vinder på terrassen.

Vi er selvfølgelig igen hos familien Binzel – som består af ægteparret Frank og Petra Fuchs-Binzel, samt deres to sønner Michael og Dominik. Ja, faktisk får familien også hjælp fra Franks forældre Armin og Anita Binzel, så der er tale om en rigtig familie vingård.

Og det med de mousserende vine er familiens specialitet, ja faktisk laver de en helt række Sekt, bl.a. Morio-Muskat, Riesling – ja, det var jo den forrige vine – Chardonnay, Spätburgunder Blanc de Noir, Spätburgunder Weißherbst, Dornfelder og så denne Sauvignon Blanc Extra Trocken.

Alle husets Sekt fremstilles på samme måde som champagner, dvs. med gæring i flaske i husets kælder i mindst 9 måneder, hvor gæren flyttes til flaskehalsen, som fryses og derefter adskilles via degorgering inden tilsætning af dosage.

Duftmæssigt er her godt med modne æbler, abrikos helt sikkert … ja i det hele taget godt med tropisk frugt. Smagen er blød med nøddeagtige noter. Meget rund og blid med sødme, lethed, meget lette bobler og en smule jern på tungen, som bidrager til en form for mineralitet. Man kunne fristes til at kalde den en kvindevin, men den fejl begår jeg ikke.

En lille charmerende sag, hvor de blide bobler nærmest forstærker smagsindtrykkene. Den skal jeg vist ha’ bestilt et par stykker af.

Forhandles af WineFLY, pris 85 kr.

Rating 4,5/7  

Skriv et svar