2012 Cave Vinicole de Hunawihr, Riesling, Alsace, Frankrig

Efter 2 x tyske Riesling’er og 2 x østrigske Riesling’er … ja, så skulle de næste to da også være fra Alsace i Frankrig … og det var de også. Den første var denne almindelige Riesling fra kooperativet Cave Vinicole de Hunawihr, der – som navnet indikerer – er beliggende i Hunawihr. I øvrigt et vinhus, som vi tidligere har vendt her på bloggen.

Cave Vinicole de Hunawihr blev grundlagt i 1954, og de første vine blev fremstillet i 1955. På dette tidspunkt eksisterede der ikke så mange caves coopératives – kun 3-4 stk. Vinavlere fra Alsace solgte således deres produkter selv eller via vingrossister. I 1954 var vinbønderne i krise, og vingrossisterne provokerede et prisfald ved ikke at aftage de mængder druer, som de plejede.

For at kæmpe mod den situation og lignende fremtidige situationer var der nogle vinavlere fra Hunawihr, der besluttede at skabe en cave coopérative … et kooperativ, så de selv kunne sikre deres afsætning i fremtiden. Cave Vinicole de Hunawihr er vokset fra 90 hektar vinmarker i begyndelsen til over 200 hektar i dag.

Hos Cave Vinicole de Hunawihr dyrkes der bl.a. følgende druesorter: Chasselas, Sylvaner, Riesling, Muscat, Tokay Pinot Gris, Gewurztraminer, Pinot Blanc og Pinot Noir.

Hos Cave Vinicole de Hunawihr arbejder de meget med kvalitet, og man forsøger således at integrere dette begreb i alle områder af vinavlen og -fremstillingen. I vinmarkerne følges kvalitative normer med hensyn til druesorter, beplantningstæthed, og beskæring.

Vinmarkerne kontrolleres løbende, og man sprøjter kun med kunstige midler i nødvendigt omfang. Cave Vinicole de Hunawihr laver bl.a. også en fremragende, mousserende Crémant d’Alsace: Calixte, som er fremstillet efter champagnemetoden.

Her en almindelig Riesling fra kooperativet … men besynderligt nok ikke med den normale gule etikette, som ellers præger serierne Vins de Terroir samt Vins de Tradition.

Og duften er hyld, hvide blomster, let petroleum, mens smagen er fyldt med frugt, god renhed, god koncentration, blomster, fin syrlig, frisk og det hele slutter med let krydret eftersmag. Ganske skøn vin.

Købt hos Sigurd Müller Vinhandel, pris 75 kr.

Rating 4/7 

Skriv et svar