2010 Tenute Loacker, Valdifalco Morellino di Scansano, Toscana, Italien

2010 Tenute Loacker, Valdifalco Morellino di Scansano, Toscana, ItalienSom aftenens første rødvin havde Toscavini indehaveren Bill Kyhl valgt denne Morellino di Scansano fra vingården Valdifalco, som ligger i hjertet af det gamle Etrurien i provinsen Grosseto mellem Alberese og Collecchio i kommunen Magliano i Toscana. Vingården ejes af vinfirmaet Tenute Loacker, som også ejer to andre vingårde i Italien, nemlig Schwarhof i Sydtyrol samt Corte Pavone i Toscana.

Rainer Loacker købte Valdifalco tilbage i starten af år 2000. Navnet Valdifalco betyder “Valley of the Falcon” og hentyder til det faktum, at området var berømt for falkejagt i middelalderen. Vingården har smukt beliggende blandt bølgende bakker, og der ejes i alt 64 hektar jord, hvoraf de 21 hektar består af vinmarker.

Tenute Loacker er en af ​​Italiens største pionerer, når det kommer til økologisk vin-landbrug. Flere af vinene fra husets tre vingårde har vundet adskillige priser for deres overlegne kvalitet.

Morellino di Scansano DOCG er en type italiensk rødvin, som kun produceres i de bakkede omgivelser i landsbyen Scansano i Maremma, som omfatter en del af kysten i det sydlige Toscana. Morellino er også det lokale navn for Sangiovese druen.

Mange mennesker tror, ​​at navnet Morellino kommer fra “Morello” (brun), efter de heste, der indtil for nylig var redet af Butteri, de lokale cowboys, som passede de særprægede Maremma kvæg.

Navnet kan også komme fra Morello kirsebær, en næsten blæksort/rød kirsebærsort med stor surhed og syreindhold. Morellino di Scansano blev ydet DOC status i 1978, og opgraderet til DOCG status fra 2007 årgang, så vinen her er DOCG.

Morellino di Scansano skal efter de italienske vinlove ikke lagre, så den kan allerede frigives i marts efter høsten i september. April er en spændende måned for at nyde denne vin frisk og sprød.

Denne Morellino di Scansano fra Valdifalco er lavet på 87% Sangiovese, mens resten består af Cabernet Sauvignon samt Syrah. Denne Valdifalco vin er dog lagret, 12 måneder i små franske egetræsfade, hvoraf 50% er nye. Vinen filtreres heller ikke, og ligger også på flaske i minimum 6 måneder inden den frigives.

Duftmæssigt er der rigtig nok lidt syrlige kirsebær, lidt kridt/kalk, marzipan, mørk chokolade, læder … men også lidt peber/krydderi fra Syrah druen, som klart fornemmes i duften. Smagsmæssigt stor elegance, fin rund i smagen, men fortsat med masser af syre. Fin start, som lover godt for aftenen.

Købt hos Toscavini, pris 99 kr.

Vinanmeldelse 4,5/7 

Skriv et svar