2015 Silvio Grasso, Barbera d’Alba, Piemonte, Italien

2015 Silvio Grasso, Barbera d'Alba, Piemonte, ItalienLad os fortsætte med mer’ italiensk vino fra Italux, nemlig en Barbera d’Alba fra vinhuset Silvio Grasso, der ligger lidt udenfor La Morra tæt på andre fremragende producenter som fx Elio Altare, Sandrone, Renato Ratti og mange andre. Der er sgu vist lige i hjertekulen af Piemonte.

Vinhuset er grundlagt i 1927 af Silvio Grasso, men startede dog først i løbet af 1980’erne med at flaske vine under eget navn, da Alsessio Frederico Grasso overtog driften fra sin fader. Det er fortsat Alsessio Frederico, der driver vingården sammen med hustruen Marilena samt deres sønner Silvio og Paolo.

Azienda Agricola Silvio Grasso di Grasso Alessio Federico er en forholdsvis lille vingård, som selv ejer 6 hektar vinmarker, men derudover også lejer yderligere 8 hektar, således de samlet råder over 14 hektar vinmarker.

Det betyder en produktion på omkring fordelt på ikke mindre end 13 forskellige vine, heraf 5  forskellige Barolo’er. Der laves 2 forskellige Barbera d’Alba vine, denne almindelige samt en Barbera d’Alba Fontanile.

Denne Barbera d’Alba er lavet med druer fra flere marker på samlet 2 hektar. Vinstokkene er plantet tilbage i 1985, da Alsessio Frederico overtog driften af vingården. Og det er en vin, som slet ikke har lagret på eg … alene lavet på ståltanke med fermentering i 10 dage og lagret i de rustfrie ståltanke i 7-8 måneder samt en måned på flaske inden frigivelse.

I glasset udsender vinen aroma med rabarber, syrlige kirsebær, tranebær, en smule blommer, tørhed, violer, blæk, bacon, kød, et støvet udtryk samt en balsamisk, italiensk syre.

I munden lidt peber, blåbær … nærmest lidt mælket, hvalpet og rustik i udtrykket. Det er bestemt ikke en fed og opulent Barbera, men en ganske yndefuld, let og direkte en af slagsen. Der er både syrlighed, bitterhed og alligevel er det meget sammenhængende og fortsat med Barbera’ens gode, lette drikbarhed.

Forhandles af Italux, hvor en flaske koster 87 kr. Satans gode priser.

Vinanmeldelse 4,5/7