2012 Francis Ford Coppola Winery, Sofia Riesling, Californien, USA

2012 Francis Ford Coppola Winery, Sofia Riesling, Californien, USAFÅK, FUCK og ARGHHH … 12 vine fra Francis Ford Coppola Winery venter forude, og den første i køen er denne Sofia Riesling fra den oscarbelønnede amerikanske filminstruktør, manuskriptforfatter og filmproducents eget vinhus.

Francis Ford Coppola startede egentlig med at lave vine på sin fabelagtige ejendom Rubicon Estate. Men så besluttede han i 2006 – på bedste amerikanske vis – at vinforretningen skulle være større og at der skulle bygges nyt vineri i Sonoma County.

Og i USA gør man jo intet småt … specielt ikke, når man nu er vandt til at begå sig på det store lærred.  Vingården er lavet som et rent oplevelsescenter for familier, bl.a. er der etableret et poolområde på gårdspladsen med 28 tilhørende omklædningskabiner. Naturligvis findes der også en bar ved poolside. Der er også blevet plads til et mindre amphitheater, hvor der skal opføres dukketeater, dans og musik.

Indendørs er der restauranter (selvfølgelig ikke kun én), smagebar og selvfølgelig et område med remedier fra filmverdenen, bl.a. rekvisitter fra ”The Godfather”, den vel nok mest kendte Francis Ford Coppola film.

Der er ansat omkring 130 personer til rundvisninger, tjenerstab, livreddere m.m. Væk er er illusionen om den lille hyggelige vingård, hvor faderen går og hygger med vinene, træder i druerne og i selv er med i alle processerne til den færdige flaske.

Nå, men lad os starte med denne lille charmtrold, som kommer i en smuk, lang og buttet flaske. Det er 100% Riesling og druerne til vinen kommer fra marker i Monterey County. Den kommer fra vinserien Sofia, tilegnet hans datter Sofia Coppola og hans kærlighed til hende.

Serien består i en række moderne vine, flere af dem mousserende og rosé … i stilfulde, anderledes flasker … og altså også denne Sofia Riesling, som ikke er helt tør, men har 5,5 gram restsukker pr. liter. Den er lavet af vinmageren Corey Beck.

I næsen er der klart petroleum = et stort plus. Virker også meget aromatisk med fersken, pærer, ananas, blomster … er det igen den hersens kaprifolium?  Ikke typisk tør tysk Riesling, men virker mere rund og blomstret i udtrykket.

I munden er der også en god og fed sødme, men klart afslører, at det hverken er tysk eller fransk Riesling. Den forvirrer lidt. Syren er også blød/svag, men i stedet er der æbler, ananas og et snert af noget mineralsk.

Forhandles af Otto Suenson, hvor prisen er 179 kr.

Rating 4,5/7