2013 Josten & Klein, Riesling R, Mittelrhein, Tyskland

Med næste Riesling gik vi et step op … fra en Gutswein til en Ortswein, og igen fra de to unge fyre Marc Josten og Torsten Klein. Rieslingen har den ekstra betegnelse R … som fx Røvgodt. Men det er da bare mit bud. Andre bud er selvfølgelig også velkomne.

Som jeg skrev i forrige indlæg, så holder drengene til i byen Remagen-Kripp i Rheinland-Pfalz … eller det er i hvert fald deres postadresse, for vinene produceres et andet sted.

Jakob fra WineFLY fortalte, at selve produktionen sker i en del af et gammel pakhus. I byen Bad Neuenahr-Ahrweiler har Josten & Klein nemlig lejet en del af en gammel betonklods af et pakhus ejet af Morgan-Rekofa GmbH, og her har de installeret sig med det mest moderne udstyr til fremstilling af vine.

Det lyder selvfølgelig ikke særligt charmerende, men gode vine kan drengene altså bare lave. Og én af disse vine er denne Riesling R, hvor druerne kommer fra husets mark Leutesdorfer Gartenlay, lavet på rustfrie tanke. Lad os smage vinen.

I næsen fortsat petroleum, men også mere frugt, fersken, kvæde og gule frugter… virker mere koncentreret, knap så syrlig og måske også lidt mere mineralitet, flintesten og en anelse urter. Der er også mere nerve i smagen, hvor der fortsat er fin syre, mineralitet og intensitet. Der er også fersken i smagen og vinen virker mere “saftig og olieret” end den almindelige Riesling. Umiddelbart er merforskellen i prisen givet godt ud.

Forhandles af WineFLY, pris 130 kr.

Rating 5,5/7   

Skriv et svar