2013 Weingut Auf Den Fünfzehn Morgen, Spätburgunder Spätlese Trocken im Holzfass gereift, Rheinhessen, Tyskland

Så blev det endelig tid til rødvin … og ren Spätburgunder, 5 styk af slagsen … og lige i streg. Og så på en højhellig søndag. Den første var denne Spätburgunder Spätlese Trocken im Holzfass gereift fra Weingut Auf Den Fünfzehn Morgen, altså fra Frank og Petra Fuchs-Binzel fra Selzen i Rheinhessen.

Denne vin er én ud af i alt 7 forskellige rødvine, som laves på vingården. Der laves en Dornfelder i henholdvis tør, halvtør og sød udgave.

Derudover laves der også 3 forskellige Spätburgundere, nemlig en Weißherbst Kabinett halbtrocken, en almindelig Spätburgunder Trocken og så denne Spätburgunder Spätlese Trocken og selvfølgelig im Holzfass gereift. Sluttelig laver Frank også en Merlot Spätlese trocken.

Denne vin er selvfølgelig – som nævnt – lagret på egetræsfade, men hvor lang tid har jeg ikke kunnet finde.

Men lad os i stedet kaste os over mine smagsnoter. Første indtryk er en lidt varmkrydret duft med kirsebær, måske også lidt mørkere bær, røg samt en smule vanilje. Der er lidt kostald, men ikke så meget … og virker samlet lidt mørkere og krydret end jeg lige have forventet. Ikke at det nødvendigvis er en dårlig ting.

I munden er vinen ganske lækker med sødme, blødhed, hindbær … og der er fint med syre og lidt tanniner, hvilket efterlader et fint balanceret udtryk, og jeg er faktisk ganske begejstret. Jakob havde været i tvivl om, hvorvidt de skulle importere denne vin, men Bendt havde været fast i kødet … det skulle de. Og det var en god beslutning, for det er god saft til fornuftige penge.

Forhandles af WineFLY, pris 85 kr.

Rating 4,5/7   

Skriv et svar