2013 Josten & Klein, Riesling, Mittelrhein, Tyskland

Videre med mere Riesling, og denne gang den “almindelige” Riesling fra Josten & Klein, som jeg tidligere har skrevet en del om her på bloggen.

Vinhuset Josten & Klein er grundlagt i 2011 af de to unge fyre Marc Josten og Torsten Klein. Det holder til i byen Remagen-Kripp i Rheinland-Pfalz, og huset har deres vinmarker i både Ahr og Mittelrhein.

Marc Josten er uddannet vinavlstekniker, mens Torsten Klein er ønolog. Sammenlagt har de over 25 års erfaring indenfor vinbranchen og er derudover kammerater fra barndommen.

De laver rødvine på Spätburgunder og Fruhburgunder fra deres vinmarker i Ahr samt hvidvine på Riesling, Sauvignon Blanc samt Grauburgunder fra vinmarkerne i Mittelrhein.

De har i alt små 6,3 hektar, hvoraf de 4,8 hektar ligger i Mittelrhein og resten i Ahr, hvor specielt marken Mayschosser Mönchberg er husets perle. Den er også VDP klassificeret som en Grosses Gewächs Lage.

Der laves i alt 12 vine fordelt i tre niveauer; Gutswein, Ortswein og Lagenwein.

De første vine blev frigivet i 2011 og har fra først smagning høstet store roser og fin anerkendelse. I 2014 er Josten & Klein valgt som Newcomer of the Year af det anerkendte tyske vin- og gourment magasin Falstaff.

Denne Riesling er en drengenes Gutswein … altså husets basisvin, som jeg tidligere har smagt i en årgang 2012. I næsen er her petroleum, æbler … nærmest syrlige grønne æbler, godt med syre og lidt flintesten, jern … eller en form for mineralitet. I munden meget syrerig … igen syrlige grønne æbler … måske lidt vandet … meget grøn. Mindes at 2012’eren var en tak bedre,

Forhandles af WineFLY, hvor prisen er 100 kr.

Rating 4,5/7 

Skriv et svar