Houlberg smager … 5 sjove fodtrin fra australske Zonte’s Footstep

Zonte’s Footstep er et nyere australsk vinhus, der laver seriøse vine med sjove navne og sjove etiketter … og nu tester jeg – myreflittig som altid – en række vine fra huset downunder.

Zonte’s Footstep

Zonte’s Footstep blev etableret i 2003 af Brad Rey og holder til i McLaren Vale. De laver både vine fra deres egne marker i Langhorne Creek, men køber også druer fra vinavlere McLaren Vale, Barossa og Adelaide Hills.

Brad Rey gav vinhuset navnet Zonte’s Footstep … lidt inspireret af spisedruen kaldet Zante Currant, der oprindelig tilbage i 1893 var plantet på husets første mark … men dog senere udskiftet med Shiraz og Cabernet Sauvignon til deres første vine.

Som en hyldest til druerne, så kaldte de vinhuset Zonte’s Footstep, da man ikke må anvende druesorter i navngivning af et vinhus, så derfor blev A’et i Zante’s blot udskiftet med et O.

Zonte’s Footstep har selv 90 hektar, men køber altså de fleste af deres druer fra en lang række vinavlere og laver spændende vine med sjove navne og deres største sællert er fx en Chocolate Factory Shiraz, mens andre har navne som Lady of the Lake Viognier, Globe Skimmer Rosé, Madrugador Tempranillo og Nature’s Crux Shiraz.

Brad Rey har tidligere arbejdet for Wirra Wirra og fik stor påvirkning fra dette hus’ ejer Greg Trott.

Vinene

Her har jeg smagt et udpluk af vinene og det er disse 5

Jeg har som vanligt linket til mine beskrivelser og anmeldelser ovenover … en enkelt af vinene Baron Von Nemesis Barossa Shiraz havde jeg dog smagt får, så der har jeg blot linket til min tidligere anmeldelse.