2017 Pietra, Brunello di Montalcino, Toscana, Italien

2017 Pietra, Brunello di Montalcino, Toscana, ItalienAzienda Agricola Pietra di Ferretti Roberto drives – som navnet også siger – af Ferretti familien og det er derfra, at jeg smagte deres 2017 Brunello di Montalcino.

I dag er det 3 generationer af Ferretti familien, som driver det lille vinhus, nemlig Roberto og datteren Antonella samt hans barnebarn Matteos Ferretti,

Kimen til vinhuset blev dog lagt lang tid tidligere af Robertos forfædre, som arbejdede i markerne og løbende forvandlede skov til både kornmarker, olivenplantager og vinmarker … og i dag er 7 hektar vinmarker.

Og derfra kommer denne Brunello di Montalcino, som der årligt laves 4.000 flasker af. Den er selvfølgelig ren Sangiovese, der er fra 30 år gamle vinstokke på marken i 460 meters højde. Efter høsten er gæringen er sket spontant i ståltanke ved kontrolleret temperatur og 20-30 dages maceration.

Derefter er der sket en blid presning og så er vinen lagret 34-38 måneder på 20-30 hektoliter egetræsfade inden aftapning på flaske og så yderligere 6 måneders lagring på flaske.

I næsen er der en ædel modenhed, en gammel tobaksskuffe i det gamle antikgrønne tobaksskab, har et vildt dybt fadpræg og noget medicinkasse, violer, appelsinskal, æter samt en frugt, der mest er kirsebær, lidt brombær samt kirsebærsten.

Smagsmæssigt er det en fløjlsblød, harmonisk vin …. har en intens samt powerfuld frugt med nogle syrlige og småbitre kirsebær, mens tanninerne er fine og nærmest sarte. 92 point.

Forhandles af Distinto, hvor en flaske koster 399 kr.

Vinanmeldelse 5/7