2017 Luigi Giordano, Barbaresco Asili, Piemonte, Italien

2017 Luigi Giordano, Barbaresco Asili, Piemonte, ItalienBarolo vinene stiger fortsat i pris, men der kan endnu findes gode Barbaresco vine til nogle fornuftige priser, som nu denne 2017 Barbaresco Asili fra Luigi Giordano.

Azienda Agricola Luigi Giordano ligger i den sydlige udkant af Barbaresco by, hvor man finder fine naboer som fx Gaja. Det er et lille familieforetagende, der er grundlagt i 1930’erne af Giovanni Giordano.

Men Giovanni solgte dog bare sine druer til andre producenter, men det ændrede hans søn Luigi i 1960, hvor han tog beslutning om selv at vinificere sine druer og lave vine.

I dag ejes vingården af Luigis to døtre Silvia og Laura, men 4. generation i form af Lauras søn Matteo er langsomt ved at overtage ansvaret og står for produktionen af vinene. Samlet har familien lige over 7 hektar vinmarker, bl.a. med parceller på nogle af de velkendte og prestigefyldte marker som Montestefano, Asili, Ronchi og Cavanna

Kælderarbejdet er traditionelt med op til 15 dages maceration for  de bedste vin og op til 24 måneders lagring på store botti på 30-50 hektoliter af slavonsk eg. I marken arbejdes der økologisk … men dog uden certificering.

Her smager vi husets 2017 Barbaresco Asili, hvor Nebbiolo druerne kommer fra Asili marken, der nok regnes for én af de bedste marker i hele Barbaresco zonen. Vinen er lavet med gæring og maceration i 15 dage, hvorefter vinen så er lagret 18-24 måneder på meget store fade af slavonsk. Efter aftapning på flaske er vinen lagret yderligere et halvt år inden frigivelse.

I næsen er der lys, moden frugt, en snert af lidt ædeltræ som teak eller mahogni og det giver en ret lækker aroma. Modenheden er oss’ ret fin med modne kirsebær og måske endda lidt mørkere frugt, lidt garvet læder, lidt alkohol, en smule grøntsagsfond, timian, syrlige bolsjer og samlet lidt en pågående duft.

Smagsmæssigt har vinen en god syre fra første fløjt, fin, skarp og styret, hvilket så suppleres af nogle vilde tanniner, bitter og tør frugt, granatæbler, ribs og rabarber. Det river lidt … eller måske nærmere river dejligt. Houlberg lander i spændingsfeltet mellem 5 og 5,5 tomler.

Forhandles af Bichel Vine, hvor en flaske koster 275 kr., men prisen er 200 kr. ved køb af 6 flasker.,

Vinanmeldelse 5/7