2016 Weingut Sebastian Erbeldinger, Spätburgunder 1899 Trocken, Rheinhessen, Tyskland

2016 Weingut Sebastian Erbeldinger, Spätburgunder 1899 Trocken, Rheinhessen, TysklandLad os endelig fortsætte med endnu en vin fra der Jungwinzer Sebastian Erbeldinger og denne gang bliver det hans 2016 Spätburgunder 1899.

Det er Sebastian Erbeldingers basisvin lavet på Spätburgunder fra 20 år gamle vinstokke.

Druerne er alle håndplukket fra marker omkring Bechtheim og vinen er gæret spontant i tre uger på drueskindet og har derefter ligget på 225 liters barriques i 12 måneder.

Duftmæssigt er det en meget grøn og frisk Spätburgunder … helt klart til den lidt mere mørke side med lidt syrlige kirsebær, brombær, nelliker, tørret kød, mentol, eukalyptus og lærkeskud. Det er ikke en fin lille, koket næse, men en vild en af slagsen … bondsk, vild, meget frugtrig, tæt, barsk og karakterfuld.

Smagsmæssigt er det umiddelbart også en ganske barsk, grov, ubarmhjertig og maskulin Spätburgunder, men under et lag af mørk og overraskende moden frugt, lidt peber og grafitagtige noter, lurer der en meget rund vaniljesødme, en lidt svag syre og pæn saftighed. Men forbløffende nok, så er der også lidt tanniner, men de virker runde og venlige.  Det er Spätburgunder med et vejrbidt, hårdt ansigt … men et blødt og kærligt hjerte.

Forhandles af Vinvärket, hvor en flaske koster 159 kr., men er pt udsolgt. Der er dog nye forsyninger på vej hjem, så hold øje!

Vinanmeldelse 5/7