2009 Stou Kir Yianni Wines, Delfis Cabernet Merlot, Cypern

Aftenens sidste cypriotiske vin … så skal jeg skåne jer for yderligere musaka, tzasiki og zorba. Men det er nu en lille og charmerende vin, som vi slutter med. Det er rødvinen i Delfis serien, den kommer i en lille, fræk halvliters flaske, har sort etikette og er lavet på de to internationale druesorter Cabernet Sauvignon samt Merlot.

Selvom vinene fra Stavros Zenonos i dag bliver produceret på forskellige vingårde, så er det Stavros’ drøm at bygge en komplet vingård lige midt i hans vinmarker.

Det som skal gøre den drøm muligt, er den begyndende eksport af vinene fra Stou Kir Yianni Wines samt forhåbentlig nogle nye EU-ordninger, som vil kan hjælpe med finansieringen.

Selve restauranten, som i øvrigt ligger i en smal gyde, har plads til op mod 140 gæster, og der er oftest stuvende fuldt. Dermed har Stavros også overbevist alle de venner og bekendte, som var meget skeptiske, da han for over 10 år siden købte den gamle bygning for at omdanne den til en restaurant.

For som Stavros siger … den var faktisk kun min kone og banken, som troede på mig.

Nå, men tilbage til denne Delfis Cabernet – Merlot, som har lagret 12 måneder på fransk egetræsfade. Lad os gå om bord i den lille frække vin.

I næsen fornemmes der med det samme godt med alder. Tror ikke, at det er en vin, som skal ligge ret meget længere. Der er herudover blommer, svedsker, blæk og mørk muldjord. Den har faktisk et strejf af noget fra Bordeaux … men det er også kun i næsen. I munden fortsætter den mørke frugt, og vinen er blød og behagelig … men ellers vandet i smagen. Der mangler klart syre og rygrad, og smagsindtrykkene fiser hurtigt af, hvorfor man får en meget flad fornemmelse. Det bekræfter indtrykket af, at vinen skal drikkes nu … og ikke kan klare flere års lagring.

Forhandles herhjemme af Bjarne Ørsted, pris 160 kr,

Rating 3,5/7  

Skriv et svar