2013 Monte Tondo, Foscarin Slavinus Soave Superiore Classico, Veneto, Italien

2013 Monte Tondo, Foscarin Slavinus Soave Superiore Classico, Veneto, ItalienSidste Soave blev denne Foscarin Slavinus Soave Superiore Classico og den kommer såmænd også fra Gino Magnabosco på Azienda Agricola Monte Tondo. Nu er er der sgu kommet tyngde på drengen med fedme og bundtræk.

Foscarin Slavinus Soave Superiore Classico er lavet på 100% Garganega. Druerne kommer fra de stejle Monte Foscarino skråninger, som er af vulkansk oprindelse, og har et unikt microklima og ideel soludnyttelse. Vinrankerne bliver beskåret 40% i vækstsæsonen, for at opnå højeste kvalitet af vinen.

Efter håndhøstning af druerne gennemgår de en let presning og maceration med skallerne i 24 timer ved 5 grader. Fermenteringen varer samlet 36 timer, hvorefter vinen gærer videre i store 50 hektoliter tonneau træfade, hvor den ligger en periode.

Vinen moder derefter færdig i store, rustfrie ståltanke i omkring 1 år og lagrer yderligere 3 måneder på flaske inden frigivelse til salg.

Der er virkelig kommet smæk for alle skillingerne … næsen er fed og aromatisk og præget af eg, vanilje, fed flæsk, masser af ferskner, kraft og fylde, røg, en saltet havbrise og der fornemmes næsten også lidt ædel råd, honning, nektar og blomster.

I munden er vinen blød, fyldig og intens. Der er en vis sødme, og syren er også blid og behagelig. Det er kraftig vin med en vis sødme, men også stor intensitet. Aromastik og intens. Folder sig storladent ud … man kan vel sige, at der er lidt Luciano Pavarotti over vinen.  

Forhandles herhjemme af Vinotek A Fynnis, hvor en flaske koster 154 kr.

Vinanmeldelse 5/7