2006 Silvano Bolmida, Barolo Bussia, Piemonte, Italien

Og hvorfor ikke nappe en Barolo … her en Barolo Bussia fra Azienda Agricola Silvano Bolmida, som ligger et par kilometer nord for Monforte d’Alba, faktisk på adressen Località Bussia, altså lige ved den berømte Barolo mark, som druerne til denne vin kommer fra.

Azienda Agricola Silvano Bolmida er reelt grundlagt i 1999, da Silvano Bolmida overtog familieforetagendet … en lille vingård med 5 hektar beliggende i Bussia di Monforte d’Alba. Silvano var i 1987 blevet uddannet ønolog og havde efterfølgende arbejdet 12 år hos et af de kendte Barolo vinhuse inden han startede for sig selv.

Der laves alene rødvine hos Silvano … 6 forskellige på henholdsvis Dolcetto, Barbera og selvfølgelig Nebbiolo. Denne Barolo Bussia er husets topvin, hvor druerne kommer fra Silvanos 2 hektar parcel på Bussia marken, hvor vinstokkene er omkring 50 år gammel.

Bussia marken er en af de mest anerkendte marker i Monforte d’Alba og vel også mere kendt af andre kendte marker som Cicala, Colonnello, Dardi, Ginestra, Mosconi, Munie, Romirasco og Santo Stefano.

Vinen er lavet meget traditionelt med vild lang maceration … hele 4 uger, hvorefter vinen lagrer 1 år i barriques, efterfulgt af 2 år i store 500 liters tonneaux inden yderligere 14 måneder på flaske inden frigivelse.

Umiddelbart er næsen lidt mere anonym end foregående Pomerol, men langsomt åbner vinen sig med lidt luft i glasset. Det er leret jord, balsamiske noter, hindbær, yogurt, mejeri, blæk, grafit, svampe, østershatte, trøfler, let babybræk, hæfteplaster og en snas lakrids. Det er sgu da ikke så ringe … hmmmmm.

I munden er der godt med syre … klart italiensk Nebbiolo. Det er lagret balsamisk syre, stram og pågående syre, tørhed, jern, virkelig godt med stramme tanniner, som driller din tunge og mundhule. Det er klart mere rustik end foregående Pomerol, men har herlige Barolo elementer.

Forhandles af VildMedVin, hvor en flaske koster 300 kr. Forhandles også af Laudrup Vin, hvor en flaske i magnumstørrelse koster 449 kr.

Rating 5,5/7