2019 La Ca’ Növa, Barbaresco, Piemonte, Italien

2019 La Ca' Növa, Barbaresco, Piemonte, ItalienNebbiolo giver lyst til mere Nebbiolo, så vi fortsatte hos La Ca’ Növa, men steppede blot et niveau op til denne Barbaresco i årgang 2019.

Druerne til vinen stammer – som med 2018’eren – fortsat fra de 3 marker Ovello, Montestafano og Montefico.

Vinen er spontangæret med druernes naturlige gærceller og efter endt fermentering har vinen lagret på fad i 18 måneder, før den hældes på flaske.

Vinen er dejlig lys og transparent i glasset, som udsender små røgsignaler af blomster, knuste, tørrede rosenblade, garvet læder, teaktræ, linolie med en lille dekadent note. Frugten er både jordbær, hindbær og tranebær … men så kommer der – på akkurat samme vis som 2018’eren – nogle ristede noter, nærmest ristede nødder, lidt peanuts, appelsinskal, vanilje samt et sødligt element.

I munden mærker du omgående, at der er langt mere tyngde end i foregående Langhe Nebbiolo, som næsten virker mere vandet, men trods denne tyngde, som er det fortsat let, luftigt, lyst og legesygt, så dermed får du denne feminine, sart og fine friskhed, der samtidig får følgeskab af lidt bitterhed med tebreve, Campari, lemoin, hvid peber og så – need I say – tørre og strenge tanniner, der lige udtørrer din mund på bedste Nebbiolo facon. 95 point.

Forhandles af Italux, hvor en flaske koster 205 kr.

Vinanmeldelse 6/7