2017 Domaine de Bellene, Côte de Nuits Villages Les Monts de Boncourt Blanc, Bourgogne, Frankrig

2017 Domaine de Bellene, Côte de Nuits Villages Les Monts de Boncourt, Bourgogne, FrankrigCôte de Nuits Villages Les Monts de Boncourt 2017 fra Domaine de Bellene blev et veritabelt kvalitetsløft og i min mening også mere klassisk burgundisk i stilen.

Nu er vi ovre på Nicolas Potels eget vinhus, hvor der alene laves vine fra egne samt forpagtede marker. Her kommer druerne fra den 0,214 hektar store mark Les Monts de Boncourt i 254 meters højde.

Alle vinstokkene er plantet i 1999 og vinen er lavet ved, at alle druerne spontangærer alene med de naturlige gærceller og det er sket i  store demi-muids efter en lang og skånsom presning på 6 til 8 timer. Efter endt fermentering er der sket malolaktisk gæring og så en lagring 12-13 måneder på demi-muids, hvoraf 50% er nye fade. Der er kun lavet 1.590 flasker af vinen i denne årgang 2017.

Duftmæssigt er det en dejlig, lidt fedladen, eget og smørlækker vin med brændte og ristede noter. let nødder – men ikke meget – lidt fad. vaniljecreme og så alligevel med en vis frisk syre, grønne elementer, blomster samt lidt fersken.

Er i munden rigtig flot balanceret og totalt drikkeklar, har både en rund fadkrop, cremet fedme og samtidig en frisk frugt med æbler, pærer, fersken … og det breder sig bare i munden i slowmotion og giver stor velvære. Syren er frisk og bakkes op af lidt lemon. Flot og skøn hvid Bourgogne. 92 point.

Forhandles af Theis Vine, hvor en flaske koster 299,95 kr. ved køb af 6 flasker.

Vinanmeldelse 5/7