2017 Weingut Adeneuer, Ahrweiler Rosenthal Spätburgunder GG, Ahr, Tyskland

2017 Weingut Adeneuer, Ahrweiler Rosenthal Spätburgunder GG, Ahr, TysklandI smagesættet gemte der sig også en dejlig 2017 Ahrweiler Rosenthal Spätburgunder Großes Gewächs fra Weingut Adeneuer … en vin jeg sidst smagte i årgang 2016 på vingården i Ahr.

Det besøg og lidt om vinhuset kan du i øvrigt læse om i mit blogindlæg Besøg hos Weingut Adeneuer … roadtrippets sidste stop i Ahr. Hvis du i øvrigt er nysgerrig på hele Ahr finder du også en større artikel om mit besøg i Ahr på Houlberg i Ahr … roadtrip til et af Tysklands bedste Spätburgunder områder.

Marken Ahrweiler Rosenthal ligger lige imellem markerne Silberberg og Forstberg og er selvfølgelig en Erste eller Grosse Lage mark. Adeneuers vinstokke på den stejle Ahrweiler Rosenthal mark er over 40 år gamle, hvilket giver en ekstra koncentration til vinen.

Hos Adeneuer er Ahrweiler Rosenthal Spätburgunder Großes Gewächs vinen lavet efter samme recept som de forrige vine, altså med spontangæring og med så kold maceration som muligt. Vinen er lagret 20 måneder alene på 225 liter barriques, hvoraf 10% er nye fade. Der er 1,0 gram restsukker pr. liter i vinen, som er aftappet ufiltreret og der laves årligt 2.000 flasker af vinen.

Som med 2016’eren har vinen total Ahr karakter med røg, kirsebær, ribs, granatæbler, blomster, bitter mørk chokolade, lakrids, eg, kanel, vanilje, tobak, tjære, kaffe, jord … så kompleks, så lækker behagelig og fortsat med svævende lethed og flot dybde.

Smagen er også to die for … cremet, zen og saligt. Det er lyse bær, hindbær, ribs, kirsebær, brombær. vild syrlighed, røgede noter, fine tanniner, salte mineraler samt et kækt syrebid. Alt spiller bare sammen og løfter denne vin til himmelsk niveau.

Forhandles af Vinvärket, hvor en flaske koster 439 kr.

Vinanmeldelse 6/7