N.V. Domaine Pierre Richard, Crémant du Jura Finambulle, Jura, Frankrig

N.V. Domaine Pierre Richard, Cremant du Jura Finambulle, Jura, FrankrigVi startede – som man ofte gør – Domaine Pierre Richard smagningen med bobler i form af denne Crémant du Jura Finambulle uden årgang.

Det er en Blanc de Noir … altså en crémant lavet på Pinot Noir og efter klassisk champagne metode, Méthode Traditionelle eller Metodo Champenoise .. ja kært barn har mange navne.

Der er ikke mange oplysninger om produktionen af denne vin, men den skulle være lavet i rustfrie ståltanke og så med andengæring i flaske, men jeg har ingen info om, hvor lang tid vinen har været lagret i kælderen inden degorgering.

I næsen er der godt med nødder, meget landlig med nærmest grøntsager og virker meget vegansk i udtrykket. Der er mango, fersken, kastanjer, noget toast og mandler.

Vinen har et fint og blødt brus, hvor man omgående fornemmer en smule sødme, modne æbler, kvæde … og så ellers lemon og citroner, men samlet meget imødekommende med den lille sødme, blød brus og fine frugt. 90 point.

Forhandles af La Cave, hvor en flaske koster 199 kr.

Vinanmeldelse 4,5/7