2022 Domaine Pierre Richard, Chardonnay Elegance, Jura, Frankrig

2022 Domaine Pierre Richard, Chardonnay Èlegance, Jura, FrankrigI Jura kaldes Chardonnay også for Melon d’Arbois og det er netop en Chardonnay Elegance fra Domaine Pierre Richard som blev næste vin i vinglasset.

Chardonnay druerne er her høstet med et udbytte på ikke mindre end 60 hektoliter pr. hektar, men Vincent vil selv gerne have udbytte reduceret en smule, hvorfor han arbejder på løbende at reducere det.

Vinmarkerne ligger i omkring 300-400 meters højde og høsten sker manuelt, mens vinen i vinkælderen kun er lavet på rustfrie ståltanke, hvor vinen også efter endt fermentering er lagret en periode.

I næsen er der klart en svag fedme, men også en vis kridtet mineralitet, hybenroser, tørrede æbler, abrikos, en landlig kostald, nødder og noget varm blomsterpollen.

Smagen er blød … ikke fed, men dog en smule fyldig, har nærmest massiv knytnæve med hvid peber og en smule alkohol … eller i hvert fald en tung syre, lemon, citroner samt en let olieret friskhed. 89 point.

Forhandles af La Cave, hvor en flaske koster 209 kr.

Vinanmeldelse 4,5/7