2019 Jean Foillard, Fleurie, Bourgogne, Frankrig

2019 Jean Foillard, Fleurie, Bourgogne, FrankrigFra Jean Foillard fra Morgon kvartetten The Gang of Four havde Jan til en lille hyggeaften taget en flaske 2019 Fleurie med.

Jean Foillard er jeg blevet totalt tosset med, bl.a. efter jeg tidligere smagte hans 2019 Morgon Côte du Py og en 2020 Morgon Cuvée Corcelette … og i det første indlæg skrev jeg også en masse om det fabelagtige vinhus.

Her kommer Gamay druerne fra to marker i Fleurie, nemlig Madonne og Grille-Midi. Der er ikke rigtigt info om produktion,  men mon ikke den er lavet med svovlfri macération carbonique og alene med alle druernes naturlige gærceller. Efter fermentering er den så lagret  på gamle 30 hektoliter egetræsfade, men vinen derefter blot aftappes med en mikrodosis svovl.

Sikke dejlig duft … kul, tørv, meget bondsk og har en snert en banan, grøn peber, rødbeder, røde modne kirsebær, muldjord, gammelt træ, blyanter, medicinkasse samt lidt mynte … umiddelbart lidt maskulin i aromaerne, men for pokker, hvor dufter det godt.

Men det er i munden, at vinen virkelig viser en totalt overbevisende styrke, for det smelter sgu nærmest på tungen, saftig, læskende med en delikat, sart, feminin syre, som dog flekser lidt med nogle muskler, jordbær, hindbær og bløde kirsebær … shit det smager godt og øger blot min fascination af Jean Foillard. 96 point.

Forhandles af Vin de Table, hvor en flaske koster 425 kr.

Vinanmeldelse 6/7