Villa Dining på Malling & Schmidt – reprise

Fandme en god restaurant … sådan må konklusionen lyde, hvis man skal starte med slutningen. Igen må jeg blot konkludere, at Villa Dining på Malling & Schmidt leverer varen, hvilket jeg kunne konstatere ved et genbesøg på restauranten i torsdags. Ikke uden skønhedsfejl, men i en samlet vurdering, så er det ren topklasse.

Jeg havde lokket Randers Vinlaugh med til Villa Dining på Malling & Schmidt, og ikke mindre end 54 havde tilmeldt sig arrangementet. 54 svarer til en hel busfuld vin- og madglade mennesker, og det er selvfølgelig også lidt et logistisk arbejde at få bænket sådanne 54 i restauranten, da vi var vel ankommet og budt pænt velkommen. Lidt velvilje omkring placering ved tomme borde havde gjort det en kende lettere og havde klædt restauranten, men det gik alligevel. Man kan blot undre sig, og en lille ridse i lakken.

Når det så er sagt, så er betjeningen absolut god … søde, smilende og venlige tjenere, som på bedste vis fik tingene til at glide. Generelt meget stor hjælpsomhed.

Som sidst startede hele showet med lidt snacks og en mousserende vin, denne gang fra Alsace. Snacks’ene var tørbagte rodfrugter og der var dertil lidt dyppelse i form af en emulsion af røget sild. Den søde tjenerinden fortalte venligt, at en emulsion blot var en mayonnaise, men godt smagte det. I moderne stil selvfølgelig – ligesom sidst – serveret på en brosten.

Brosten

Inden jeg kaster mig over beskrivelse af retterne, så lige menuen denne aften:

Aftenens menu

Lige som sidst også en oversigt over de smagte vine med link til beskrivelserne og anmeldelserne:

Som sidst er vinbaren høflig selvbetjening, og det fungerer glimrende og bidrager til en afslappende atmosfære, men en lille ridse mere må være, at tjenerne skal sørge for, at der er tilstrækkelig med vine i buffeten, når nu det er en del af konceptet. 3-5 af hver vin er ikke tilstrækkelig til 54 mennesker, som – med god vinviden – kaster sig over vinene i næsten samme rækkefølge. Flere gange var vinbaren løbet tør … og med ventetid som et lidt irriterende resultat.

Vinbuffet

Nå det så er sagt, så er jeg – ligesom sidste gang – meget imponeret i valget af vinene.  Når der er fri vinbar, så giver det sig selv, at man ikke får topdyr vin, men her var der ingenlunde tale om billige vine, men vine som i butikspriser ligger omkring 100 kr. og mange fra gode importører som fx Laudrup Vin. Og de var helt sikkert valgt til både at matche menuen, men det var også vine, hvor du får meget for pengene, så Thumbs Up igen til restauranten for dette.

Appetizer – Hø-røget laks med syltet græskar

Hø-røget laks med syltet græskar
En lille appetizer stod allerede klar, da vi satte os til bords, og det var en lille hø-røget laks med syltet græskar. Meget smagfuld.

Forret – Kartoffelsuppe med karse og kammuslinger

Kartoffelsuppe med karse og kammuslinger
Første ret … marinerede kammuslinger, stegt hårdt på den ene side, løg og kartoffelsuppen blev hældt på tallerkenen ved bordet. Meget fed og delikat suppe, og det spillede sgu maximalt. Flot start. Specielt Riesling’en fra Weingut Klaus Meierer passede godt til suppen, sødmen i vinen og fylde i suppen. Hmmmm.

Hovedret – Steg af nordjysk krondyr med syltet kål, krydderier og skysauce

Steg af nordjysk krondyr med syltet kål krydderier og skysauce
Fabelagtig hovedret … de små elementer med små stykker at blodpølse, de syltede rosenkål, trøfler m.v. var med til at løfte retten i himlen. Læg dertil, at kødet var perfekt, og bare sååååå mørt. Det var lidt synd, at overtjeneren alene valgte at fortælle om retten én gang … hvor nogle var godt undervejs i retten og andre endnu ikke havde fået serveret tallerkenen. Det giver en lille ridse … fortæl da for pokker om retten flere gange, fx ved hvert bord, når nu der sidder 54 mennesker, som jo ikke kan få serveret retten samtidig. En ommer.

Dessert – Søde rødder, hasselnødder, kastanjer og lun farin-sauce

Søde rødder hasselnødder kastanjer og lun farin-sauce
Dessert elsker vi jo alene, og den var også skøn. Vinen hertil var faktisk også ganske super, en sød, nektar Moscatel fra Alicante i Spanien.

Aftenen blev på samme måde som ved mit sidste besøg sluttet af med stempelkaffe, en 15-årig mørk rom og ”diamanter” i form af glimrende stykker chokolade med forskellige smagskomponenter tilsat, for eksempel mynte … og denne gang huskede jeg at tage et foto, så det bringer vi også fluks:

Guldklumper

Sammenlagt en dejlig aften. Det synes alle 54 gæster vist også … selvom der var et par ridser, men det tager ikke fornøjelse af et besøg på en fabelagtig restaurant. Hvis du ikke har prøvet Malling & Schmidt Villa Dining, så kom af sted … det er godt til fornuftige penge.

Slutteligt lidt stemningsbilleder fra aftenen:

Flot restaurant med gamle fotos på væggene

Aktivitet med anretning

Afslappet stemning

Godt ser det ud

God service

Skriv et svar