2012 Weingut Klaus Meierer, Riesling Kestener Feinherb, Mosel, Tyskland

2012 Weingut Klaus Meierer, Riesling Kestener Feinherb, Mosel, TysklandDer var skam også tysk Riesling i vinbuffeten hos Malling & Schmidt, nemlig denne Riesling Kestener Feinherb fra vinhuset Klaus Meierer, som ligger i den lille by Kesten i Mosel.

Vingården drives af den unge Matthias Meierer, hvilket sker sideløbende med et job som ung vinmager hos Mosel stjernen Fritz Haag.

Vingården er grundlagt tilbage i 1767, så Matthias kommer fra en vinfamilie med lang historie. Vingården er på 5 hektar, og markerne ligger i Kesten, hovedsageligt på Paulinsberg, der ligger i forlængelse af nabobyens berømte Brauneberger Juffer.

I 2008 blev Matthias Meierer, i en alder af blot 26 år, valgt til årets unge vinmager i Tyskland, og på kort tid måtte melde alt udsolgt. Og det er også nogle ekstremt rene vine, som Matthias laver på gården. De har et tørt og meget mineralsk udtryk. De er stringente, og følger et enkelt præcist udtryk hele vejen.

Prismæssigt må vinene fra Meierer betragtes som meget beherskede. De repræsenterer ganske enkelt priserne på en ung vinbonde, der har et overordentligt jordnært forhold til sit arbejde.

Matthias har ingen ambitioner om at forfølge en hurtig succes. Han er tilfreds med sin nuværende arbejdsdeling, og mener i bund grund at han stadig har for meget at lære, til at arbejde fuldtids på familiegården.

Matthias Meierers vine er ikke økologiske, men han tilstræber selvfølgelig den mest skånsomme dyrkning … ellers kan man ikke lave ordentlig vin. Flere af vinene spontangæres, dog ikke alle. Hans fornemmeste vin, Riesling Alte Reben (gamle vinstokke), gæres i 4-5 måneder på et enkelt fad – der laves blot 666 flasker af årligt.

Her har vi huset Riesling Kestener Feinherb, som er lavet af druer fra markene Paulinsberg og Herrenberg. Vinen er Feinherb, hvilket er en betegnelse, som tyskerne kalder deres hvidvine, når de ikke er helt tørre, dvs. niveauet før halvtørre eller nærmest halvtørre.

Duftmæssigt fik jeg noteret mig først en god mineralitet, en svag (meget svag) petroleumsnæse, modne pærer og et strejf af ananas. Smagsmæssigt afsløres med det samme, at vinen ikke er “trocken”, for der er stor sødme.

I munden er vinen let perlende, sødmen kommer med det samme og herudover modne æbler, tropiske frugter, lidt vanilje og lidt eg. Til kartoffelsuppen med kammuslinger passede vinen perfekt … selvom jeg var en smule skepsis for valget af en Feinherb … jeg overgiver mig.

Forhandles hos Niche Vine, pris 95 kr.

Vinanmeldelse 4/7 

2 tanker om “2012 Weingut Klaus Meierer, Riesling Kestener Feinherb, Mosel, Tyskland”

 1. Hej Ulrik.
  Dejligt at læse du også kan lide Meierers Riesling. Han er en dygtig og seriøs ung mand.
  Faktisk er hans top vin en tør ved navn “WTF..” Produktionen er på blot 300 flasker og bestemt værd at tjekke ud. Smagte den forrige årgang som var super fin og meget interessant. En vin for Riesling freaks!
  God weekend:)
  Kh
  Alex

 2. Ja, den var overraskende god … af en Feinherb. Er mest til de “trocken”.
  Må kigge lidt nærmere på ham, og kan godt se, at du er vild med hans vine.
  Også god weekend herfra
  kh Ulrik

Skriv et svar