2017 Georges Duboeuf, Domaine du Paradis Saint-Amour, Bourgogne, Frankrig

2017 Georges Duboeuf, Domaine du Paradis Saint-Amour, Bourgogne, FrankrigSaint-Amour er ikke for mig den mest kendte af appellationerne i Beaujolais, men byder normalt på bløde, frugtige vine, der skal drikkes unge. Vi smagte her nok aftenens første ældre vin … en  Georges Duboeuf Domaine du Paradis Saint-Amour 2017.

Igen er der tale om en vin fra  Georges Duboeufs mange gode vinavlere og producenter … her fra Maurice Delorme, som for mere end 30 år siden begyndte at spare med Georges Duboeuf om vinfremstilling og sidenhen lod Georges Duboeuf aftappe og distribuere hovedparten af produktionen.

Sådan er det fortsat … bortset fra at det nu er næste generation i form af datteren Véronique, som kom hjem til gården i 1996, samt Franck Duboeuf, som har overtaget næsten alle opgaver fra sin berømte far.

Véronique har samlet 15 hektar vinmarker på Domaine du Paradis, som hun driver efter bæredygtige principper i  Saint-Amour. Hun har mere end 50 år gamle vinstokke, hvor 0,4 hektar tilplantet i 1982 er de yngste og hvor 6 hektar allerede havde en del år på bagen da Maurice Delorme overtog vingården i 1953.

Kælderen blev totalrenoveret i 2004 og dér er vinen lagret … først med gæring og siden modnet 6 måneder i termoregulerede rustfrie ståltanke, hvorefter vinen er transporteret til Georges Duboeuf og tappet på flaske.

Det er duftmæssigt som om, at de klassiske beaujolais karakterer forstummer og bliver lidt mindre, men det er klart uden de landlige og animalske noter forsvinder. Der er en lidt mere moden frugt med kirsebær, brombær, ribs, hæfteplaster, jod, skovbund og måske lidt mere fortættet i duften.

I munden er det indtil videre den mest cremede af vinene og igen er der godt med kirsebær, brombær, fortsat en rustik, bondsk og saftig landlighed, mens både syren og tanninerne er godt runde. Hvor får man dog meget for pengene her.

Forhandles af Løgismose, hvor en flaske koster 139 kr., mens prisen kun er 82,50 kr. ved køb af 6 flasker.

Vinanmeldelse 5/7